tiistai 8. maaliskuuta 2011

E7 - Onko se sitten mitään...

Nyt tässä ollut jonkun aikaa E7 käytössä ja voin sanoa, että ei kyllä mikään paras ole mitä olen kokeillut. Ehkä PR2.0 päivitys tuo oikeasti parannusta mutta se nähdään sitten toukokuussa, jos tämä silloin tulee...

Tässä tänään sitten päätin vähän kokeilla sähköpostia ja tämän liitetiedostojen tukea. Quickoffice tukee kuten nimestä voidaan päätellä niin dokumentit jne. Kaikki toimii kyllä hyvin mutta powerpointit jostain syystä kusee. Jos on linkkejä niin ne ovat osittain oikein ja osittain siinä päällä on jotain epämääräisiä kirjaimia. Osa teksteistä menee miten miten sattuu. Kokeilin vanhempaa 2003, 2007 ja 2010 powerpoint tallennuksia niin mikään niistä ei toiminut oikein.

Muuten muut dokumentit kuten excel jne. toimivat ihan hyvin. Excel kuitenkin alkaa lagaamaan jos se sisältää hirveästin tietoa jotain yli 50 riviä ja noin saman verran sarakkeita. Eli alkaa lagaamaan kun selaa. Word toimii ihan mallikkaasti siinä ei ole mitään vikaa.

PDF-tiedostojen lukemisessa huomasin, että tämä Adobe PDF-sovellus ei tue ollenkaan pinch-zoomia vaan nämä pitää erikseen oman tiimalasin takaa lähentää jne. Lisäksi selaaminen on raskasta ja huomaa kuinka se nykii PDF-tiedostoa selatessa. Eli toimisto puoli toimii osittain ja osittain ei.

Avoimia sovelluksia ei ole taustalla päällä minkäänlaisia, joka voisi aiheuttaa ylimääräisen resurssien syönnin. Lisäksi kiinnostaisi tietää mihin E7:n mukaan yhdestä mailista on se liitetiedosto hävinnyt kun Outlookissa ja webmailissa tuo näkyy ja sen voi avatakin mutta E7:n mukaan tätä koko tiedostoa ei ole missään olemassa. Eli pientä bugia tuossakin on.

Sitten mitä tulee muuhun niin valikot välillä nykivät ja välillä vaikka mielestään on painanut niin laitteen mukaan et ole painanut mitään. Joten joudut muutamaan kertaan ns. painamaan vähän tarkemmin ja kovemmin, että painallus menee perille. Tätä kun muutaman kerran tekee liikaa niin se yhtäkkiä riippuen sovelluksesta miten linkit jne. on voikin alkaa availemaan ohjelmia taustalle taikka kesken kaiken näytölle. Suorituskyvyssä siis on parannettavaa. Itselläni toissa päivänä koko laite boottasi jostain syystä itsensä. Syytä en tiedä miksi teki mutta huomasin tämän kun olin aktivoinut F-Securen mutta kuitenkin sammuttanut tämän niin tämä olikin siellä taustalla päällä. Outoa kyllä mikä tuonkin aiheutti.

Softien asennus onnistuu kyllä kivasti suoraan Ovi Storesta mutta tämän huono sisältö ei pelasta sitä, että aika monessa tapauksessa joutuu Googlettamaan jotain sovellusta ja lataamaan sen aivan jostain muualta kuin itse Ovi Storesta. Yksi näistä on Skype ja toinen Spotify. Skypen asennus meni kiltisti mutta itse ohjelma ei millään suostunut loggaamaan sisään vaikka kuinka sitä koitti vaan laite vaati bootin itselleen. Spotify taas toimi ihan kiltisti suoraan. Huomaa kyllä, että hiukan keskeneräinen tuokin on kun ei pysty edes biisejä vaihtamaan hipaisemalla vaan joutuu käyttämään nuolia ja last.fm tuki puuttuu kokonaan.

Välillä kun tätä on jouduttu boottailemaan niin laite unohtaa kokonaan Ovi-tunnukset ja nämä joutuu näpyttelemään uudestaan. Yhteisöt-sovellusta käytettäessä tämä jäi looppaamaan kun koitti kirjautua mutta kun ei ollutkaan logannut Ovi-tunnuksia niin se looppasi tätä kirjautumista ilmoittautuen, että et ole kirjautunut ja kun sammutti sovelluksen ja käynnisti uudestaa niin sama jatkui. Mutta tämä sitten taas korjaantui sillä, että käynnisti Kartat-sovelluksen, joka kirjautui Ovi-tunnuksilla niin homma pelitti.

Aivan joo tästä sitten päästääkin Kartat-sovellukseen. Muuten toimii hyvin kun päivitti uusimpaan betaan mutta kun näppäimistö on auki niin pinch-zoomi ei toimi. Ehkä tuokin korjataan jossain vaiheessa.

Palaillaan kun taas kokeilen jotain mikä voisi olla hiukan keskeneräistä tässä mallissa.

keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

E7 ja näppis+hiiri

Tässä pieni pätkä mihin E7 ns. pystyy.

E7 talossa

Nyt on sitten E7 talossa.

Ensinnäkin muutamia positiivisiä ja myös negatiivisiä yllätyksiä pitävä laite tämä on. Osittain onnistunutta ja osittain ei sitäkään. Aloitetaan vaikka Ovi Mapsista. Itse tykkään selailla kartaa pinch zoomin avulla mutta vakiona tätä ei ole tässä vaan joutuu lataamaan beta-version. No sitten käyttömukavuus paranee huomattavasti. Sitten tuo widgetit. Ne ovat ok mutta kun ekaksi järjestät ne ns. mieleiseen järjestykseen pysty/vaaka asennossa niin sillä ei ole sitten merkistystä kun käännät puhelimen toisten päin niin ne ovat miten sattuvat. Tämä on osittain huonoa koska kun ne olisi kiva lajitella niin, että mailit tässä ja kalenteri tässä.

Kalenteri on ihan hyvä mutta tuon widgetti ei ole. Kun tekee widgetin pöydälle tämä ei osaa suoraan avaa siitä kuukausinäkymään vaan menee suoraan siitä sitten siihen tapahtumaan. Itse kalenterin pikakuvake tekee sen mitä haluan. Mutta pitää tutkia vielä voiko tuota säätää jotenkin. Mutta nyt on videota menossa tubeen ja sitten lisätään sitä tänne kun ovat valmiina.

Tämä vain pikainen arvio ja lisää tulee tässä sitä mukaan mitä kerkeän ohimennen kirjoitella. Moni varmasti kritisoi oikeinkirjoitusta mutta ei se niin tarkkaa ole.