tiistai 18. syyskuuta 2012

Spotifyn soittolistat muistikortille

Olen painiskellut tovin seuraavanlaisen ongelman kanssa. Ostin jokunen aika sitten käyttööni Samsung Galaxy S3 -puhelimen. Tämän tueksi ostin 32Gt-muistikortin, jotta saisin Spotifyn soittolistat synkronoitua tähän mutta ongelmaksi muodostui se, että en saanut mitään ohjelmia asennettua suoraan muistikortille, joka tarkoitti, että Spotify ei myöskään osaisi tallentaa soittolistoja sinne. Tämähän nyt pisti harmittamaan koska Galaxy S3:ssa oli vain muutama hassu giga varattuna käyttäjälle noin 11Gt, joka täyttyisi aika nopeasti kun sinne jotain alkaisi pistämään. Tänään sitten löysin ratkaisun ongelmaani ja jaan sen teidän kanssa. Todennäköisesti tämä toimii myös kaikkien muidenkin Android-puhelimien kanssa.

Viimeisin versio, jossa Spotifyllä oli tuki muistikortille on seuraava 0.4.12.180. Tämän asennuspaketin löysin suoraan Spotifyn foorumilta. Homma alkaa sillä, että puhelimesta sallitaan asentaa ohjelmia muistakin kuin Play-kaupasta. Galaxy S3:ssa tämä löytyy Settings - Security -polun takaa. Sieltä täpätään Unknown sources -kohtaan täppä. Tämän jälkeen voidaankin ladata kyseinen Spotifyn asennuspaketti. Toki tämä voidaan myös tehdä etukäteen. Asennusta varten tarvitaan, jokin tiedostohallintasovellus kuten  ES File Explorer. Tällä ohjelmalla sitten haetaan tuo asennuspaketti puhelimen muistista ja asennetaan. Kun tämä on tehty tulee käynnistää Spotify mutta ei kirjautua vaan painaa Menu-näppäintä, joka paljastaa ruudulle SD location -painikkeen. Kun tätä painaa voidaan asettaa muistikortin lokaatio, joka omalla kohdallani oli /extSdCard. Lopuksi homma hyväksytään OK-napilla. Näiden jälkeen on aika kirjautua sisään. Nyt sinulla menee kaikki Spotifyn tiedot muistikortillesi. Unknown sources -kohdata voidaan tämän jälkeen ottaa täppä pois.

Alla muutama kuva selventämään tilannetta.





Lopuksi vielä muutama vinkki. Koska itse en pidä vanhan mallisesta Spotifyn UI:sta, niin tästä pääsee eroon päivittämällä Spotifyn uusin versio Play-kaupasta. Spotifyn muistaa yhä antamasi muistikortin lokaation ja näin ollen sinulle on muistikortilla kaikki tiedostot ja uusin UI mitä vaan voidaan saada.