lauantai 18. tammikuuta 2014

Kinivo BTC450 Bluetooth Hands-Free Car Kit

Esipuhe

Jälleen kerran oli aika löytää toimia Auxin omaava Bluetooth setti, jonka avulla saisin keskivertoiseen autooni tuotua Auxin kautta äänet. Tästähän oli sitten hiukan pidempi projekti mitä odotin. Kaikki lähti siitä kun luovun Belkinin CarAudio –setistä Nokian Qi-autotelineen takia. Tämä johtui siitä, että Nokian laitteessa oli vain tupakansytytinadapteri, jossa vapaa USB-portti. Luulin löytäneeni tähän toimivan laitteen kun ostin Avantree Cara Bluetooth Stereo In-Car Handsfree Kitin mutta toisin kävi. Ongelmaksi tässä muodostui itse laitteen akku, jota ei saanut kytkettyä pois käytöstä siten, että kun auton käynnisti, käynnistyisi laite sen mukana. Lisäksi jos tätä piti päällä pidempään, niin tämä meni virransäästötilaan, josta sen sai herätettyä nappia painamalla.

Tämähän ei käynyt minulle. Avantreen jälkeen siirryin Amazonista löytyvään USB Bluetooth Stereo Audio Module Adapter –laitteeseen. Tämä oli suht toimiva pienellä modauksella missä piti juottaa PWR-napin pinnit yhteen. Tämä laite toimi ihan hyvin mutta koska olin juottanut nämä pinnit yhteen, meni laite aina ns. hakutilaan. Tästä syystä tämä ei oikein toiminut aivan kunnolla ja hyvin silloisen Lumia 1020 kanssa, että nykyisen Nexus 5:n kanssa. Tässä kohtaan melkein luovutin kunnes törmäsin uutta Belkiniä etsiessä Kinivon BTC450 –laitteeseen. Avantree myös omasi APT-X tuen mutta tämä ei mielestäni vain toiminut laisinkaan kun sain Kinivon käyttöön. Äänenlaatu on huomattavasti parempi ja ääni toistuu paremmin läpi, että ei ole pelkkää latteaa toistoa. Seuraavaksi siis tutustutaan itse laitteeseen.

Laitteen esittely

Kinivo BTC450 toimitetaan muovisessa pakkauksessa, jonka sisällä on pahviin painetut tuotetiedot. Etupuolella kerrotaan, mikä laite on ja mitä se tekee.


Takapuolelta löytyy itse kytkentäkuva, että miten näppäimet on sijoiteltu itse laitteen nappi-osaan.



Youtubesta löytyy paljon videoita itse tuotteesta ja tässä niistä yksi.

Kokemukset

Kinivo toimii samaan tapaan kuin Belkinin vastaava tuote. Laittaessa virrat autoon, laite lähtee yhdistämään siihen laitteeseen minkä kanssa tämä on paritettu. Kun yhteys on muodostunut, kuuluu pieni bling-ääni, joka kertoo, että yhteys on toimiva. Tämän jälkeen voi suoraan itse laiteen napista painamalla alkaa soittamaan musiikkia tai vastaavasti jos on tehnyt muuta ohjelmointia tätä varten, niin sekin onnistuu. Nexus 5:n kanssa kaikki napit toimivat oikein ja myös soittaminen onnistuu pitämällä nappia pohjassa ja sanomalla nimi/numero mihin soitetaan. Soittaessa äänenlaatu on hyvä ja kuuluu hyvin. Olen itse sijoittanut tämän nappi-osan autoni soittimen viereen kuten Belkininkin aikanaan.

Musiikkia soittaessa äänenlaatu on huomattavasi parempi mitä Belkin, tai muut tähän mennessä testannut laitteet olivat tarjonneet. Ääni ei ole lattea ja musiikki toistuu hyvin läpi. Yllätyin jopa siitä, että basso tuli kunnolla läpi eikä ollut vain litteä. Tämä joko johtuu siitä, että Kinivo ostaa jutella Nexus 5:n kanssa oikein tai sitten tämä on laite missä APT-X toimii.

Yhteenveto

Kinivo tekee sen mitä pitääkin. Itse käytän tätä pääasiallisesti vain musiikin toistoon ja siinä se toimii todella hyvin. HF-puolta en niinkään käytä koska käytän erillistä Bluetooth BT –laitetta. Hintaakin laitteella on vain noin 30 puntaa, joka ei ole paljon kun vertaa tätä Belkiniin, jonka hinta on yllättävän kova noin 60 puntaa parhaimmillaan.

Plussat ja miinukset

+ Hinta
+ Toimivuus
+ Ei häiritseviä valoja
+ Pahaa sanottavaa ei löydy

lauantai 4. tammikuuta 2014

LG Nexus 5, 16Gt, musta

Esipuhe

Lumia 1020 oli aikasempi arvosteluni ja tämä olikin syyskuusta asti minulla aktiivisessa käytössä. Lumia oli muuten oiva puhelin mutta kameran osaltahan tämä oli hidas. Kaipasin nopeutta kameraan. iPhone kävi mielessä mutta koska olen jo tottunut isoon näyttöön ja hyvään resoluutioon, piti saada vastaavaa puhelinta käteen. Tästä syystä päädyin Nexus 5:n.

Kyseinen puhelin oli minulle täydellinen yllätys. Androidiin on saatu parannuksia ja näistä myöhemmin lisää.

Kyseinen Nexus 5 –puhelin on Googlen Nexus-perheen uusin jäsen ja tämän puhelimen valmistajaksi Google on valinnut LG:n. Kyseistä puhelinta saa mustana tai valkoisena ja näiden lisäksi 16Gt tai 32Gt varustetulla muistilla. Näistä 32Gt muistilla varustettu malli on Google Play only eli tätä mallia ei saa kuin Google Play –kaupasta.

Itse tilasin oman puhelimeni GSMShop.at:sta noin 400€ hintaan kotiin kuljetettuna. Tällä hetkellä Suomessa kyseinen malli maksaa noin 499€. Joten ulkomailta tilaamalla säästää sievoisen summan. Moni Muropaketin käyttäjistä onkin tilannut kyseisen puhelimen ulkomailta ja siitä löytyy enemmän tietoa tämän linkin takaa.

Muropaketin toimittaja Teemu Hynninen on myös julkaissut puhelimesta kattavan arvostelun, johon pääset tutustumaan tästä. Tämän lisäksi Muropaketissa on oma Nexus 5 –ketju missä käyttäjät ovat keskustelleet itse puhelimesta.

Ominaisuudet

Myyntipakkaus

Nexus 5:n myyntipakkaus ei eroa muista puhelimista mitenkään. Kyseinen pakkaus pitää sisällään perustiedot puhelimesta ja vähän tietoa itse laitteen raudasta.


Pakkauksen sisällä on valkoinen pahvilaatikko, jonka sisältä paljastuu itse Nexus 5 –puhelin. Puhelimen lisäksi paketissa on mukana USB-laturi, USB-johto, pikaohjeet ja SIM-korttipaikan avaustyökalu. Tässä kohtaa minua harmitti, että Handsfree-kuulokkeita ei oltu saatu mahtumaan itse pakettiin. Tästä syystä kun olen käyttänyt aina puhelimen mukana tulleita, niin jouduin tilaamaan Handsfree-kuulokkeet. Ehkä oli jo aikakin.





Puhelimen esittely

Puhelimessa on 4,95” kokoinen näyttö, joka on isompi kuin Lumia 1020 tarjoaa, mutta tähän tottui nopeasti. Etupuolelta löytyy myös etukamera, jossa megapikseleitä on 1.3 verran. Vasemmasta reunasta löytyy äänenvoimakkuuden säätöön tarkoitetut napit ja oikealta on/off/herätys-nappi.



Yläosasta löytyy 3.5mm kuulokeliitäntä ja alaosasta kaiutin ja mikki. Näiden lisäksi microUSB-liitäntä latausta ja tiedonsiirtoa varten.



Puhelimen takaa löytyy 8 megapikselin pääkamera, jolla saa onnistuneita kuvia.


Käyttökokemukset

Kyseinen puhelin on nyt ollut minulla noin vähän alta kuukauden käytössä. Puhelin yllätti toimivuudellaan ja muista Androideista poiketen lagaamattomuudella. Kaikki eivät kyseistä asiaa huomaa mutta minulle tämä välillä näkyy helpostikin silmään kun selailee eri valikoita ja käynnistelee ohjelmia. Suurin syy tähän on, että puhelin on ns. Googlen oma eli Vanilla Android. Kyseiseen Androidiin ei siis ole lisätty valmistajan omia launchereita ja muita turhia bloat-ohjelmistoja. Toki nämä saa muiden valmistajien Androideista pois mutta tykkään itse puhtaasta Androidista.

Koska pääasiallinen asia oli saada kuvia nopeasti, toimii puhelimen kamera tähän hyvin. Kuvat onnistuvat vähän huonommassakin valossa kuten myös kirkkaissakin paikoissa. Tämän lisäksi Androidiin on vihdoinkin saatu lukitusruutuun tämä kamera-kuvake. Kameran käyttö ei enää vaadi siis lukitusruudun avausta. En tarkalleen osaa sanoa koska tämä ominaisuus on tullut mutta puhelimen 4.4 version Androidissa tämä on.

Käytän myös navigointia suhteellisen paljon ja muutaman kerran olen huomannut seuraavan asian, että puhelimen GPS ei ilmeisesti pysy oikein perässä. Tämä on tullut ilmi kun on pitänyt kääntyä, niin puhelimen kartta on näyttänyt nuolen huomattavasti jäljemmäksi missä oikeasti ollaan. Moni onkin valittanut puhelimen GPS:stä mutta onko tämä sitten vika vai ei? Tätä en osaa vielä sanoa koska tätä ei ole tullut kuin muutaman kerran. GPS tosin lukkiutuu nopeasti kohdalleen.

Toinen mihin asiaan törmäsin oli se, että puhelin ilmoittaa viestillä, SIM-kortti lisätty, käynnistä puhelin uudelleen. Tämä on näkynyt muutaman kerran mutta nyt kun pakotin puhelimen 3G-verkkoon ei ongelmaa ole tullut esiin ainakaan toistaiseksi.

Kolmas mihin olen törmännyt koska puhun suhteellisen paljon, niin yläosan kaiutin tulee sijoittaa kohdalleen korvan kanssa, jotta jotain kuuluu. Jos puhelin on vähänkin vinossa, niin kuuluvuus on huono. Tämä ilmeisesti johtuu siitä, että kaiutin on muodoltaan pyöreä kun monessa muussa puhelimessa tämä on soikea.

Neljäs asia on kontaktit. Nykyisessä 4.4 versiossa nämä toimivat hyvin ja enää ei ole pelkoa mihin mikäkin kontakti menee koska uutta luodessa tarjotaan vaihtoehtoja, että mihin tiliin haluat kontaktin tallettaa. Aikaisemmin tämä ei ollut mahdollista tai sitten muut valmistajat eivät ole ottaneet tätä huomioon.

Puhelimen akusta on myös väitelty. Mielestäni se kestää aivan kiitettävästi työpäivän. Tämä riippuu aivan siitä mitä käyttö on. Jos aktiivinen käyttö on sitä, että näyttö on päällä, niin akkua kuluu tuosta vain. Kun taas kyseessä on puhelut ja muut vastaavat toiminnot, niin akkua ei juurikaan kulu.

Puhelimesta on tällä hetkellä muutamaa eri tuotantoerää markkinoilla ja näissä kaikissa on vähän jotain korjattu tai sitten laadunseuranta ei ole hyvällä mallilla. Osa käyttäjistä on valittanut helisevistä napeista, heikosta soittoäänen voimakkuudesta (korjattu 4.4.2 päivityksessä), kellertävistä näytöistä (ilmeisesti puskettu tuotetta, niin kovaa ulos, että liima ei ole kerinyt kuivumaan), GPS:n lukkiutumisesta ja huonosta vibrasta.

Yhteenveto

Ongelmista riippumatta Nexus 5 on hyvä puhelin tässä hintaluokassa. Tämän lisäksi mukavuutta tarjoaa vihdoinkin kameran käyttö ilman lukituksen avausta ja kontaktien toimiva hallinta. Parannusta on siis tullut Androidiin.

Plussat ja miinukset

+/- Hinta (Riippuu mistä ostaa)
+ Hyvä tuntuma kädessä
+ Nopea kamera
- Akunkesto kun aletaan käyttämään
- Ei Handsfree-kuulokkeita mukana

Edit. Päivitetty lisäkuvia, kivasti kerää paskaa mutta käyttöönhän nämä on tehty. Suojana käytössä: Spigen Google Nexus 5 Case Slim -> http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00EV8Y50S/