maanantai 26. elokuuta 2013

Android Q88 - FaaastJB v2.5 rommin flashays

Esipuhe

Murosta pongattiin jälleen kerran halpoja tabletteja seuraavasta triidistä. Näitä piti sitten tilailla parin kappaleen verran. Vakiona kyseinen tabletti kyllä toimii hyvin mutta pientä twiikkausta laittamalla kuten uuden rommin päivittäminen nostaa laitteen käyttömukavuutta huomattavasti. Uuden rommin flashays laitteeseen tarkoittaa sitä, että tämä korvaa nykyisen rommin kokonaan. Seuraavaksi siis käsitellään miten tämä uuden rommin flashays tehdään.

Alkuvalmistelut

Tarvitaan flashays-ohjelma Livesuit 1.11, jonka saat ladattua tästä. Tämän lisäksi tarvitaan itse rom, jonka saat ladattua tästä. Näiden kahden lisäksi tarvitaan vielä pieni fix-paketti, joka korjaa kameran, G-sensorin ja itse kosketusnäytön, tämän saat ladattua tästä (Kiitos käyttäjälle patapovich).

Ohjelmien lisäksi tarvitaan tietokone mikä sisältää esim. Windows 7 -käyttöjärjestelmän ja USB-microUSB-kaapelin.
 
Kun nämä kaikki on ladattu, on aika aloittaa.

Livesuit 1.11

Aloita tekemällä uusi kansio mihin purat Livesuit-paketin LiveSuitPack111.exe -tiedoston. Kun olet purkanut tämän kyseisen  LiveSuitPack111.exen tähän kansioon, aja tuo  LiveSuitPack111.exe. Tämä purkaa itse ohjelmiston tähän kansioon. Tämä Livesuit sisältää myös tarvittavat ajurit tabletille, jotta se voidaan flashata.

Tabletin ajureiden asennus

Ajureiden asennus tapahtuu seuraavasti. Aluksi tabletti tulee sammuttaa. Sammutuksen jälkeen pidä vol - tai vol + näppäintä pohjassa, kytke microusb-johto tablettiin ja paina kuusi kertaa virta-näppäintä. Tämän jälkeen laite menee palautus/flashays -tilaan, ruutu jää mustaksi mutta laite tunnistuu tietokoneessa ja tämä kysyy ajureita. Tarvittavat ajurit löytyvät Livesuit-ohjelman UsbDriver-kansiosta. Kun olet asentanut nämä ajurit tabletille, niin tulisi näkyä seuraava laite Windowsin Device Managerissa.


Voit jättää tämän jälkeen tabletin tähän tilaan tai palauttaa sen normaaliin tilaan, pitämällä virta-nappia pohjassa, jotta tabletti sammuu ja käynnistää sen uudelleen normaaliin tapaan, painamalla virta-nappia hetkisen.

Ajureiden jälkeen on aika siirtyä itse flashaykseen.

FaaastJB v2.5 rommin flashays

Rommin asennus aloitetaan purkamalla tämän paketti, jonka sisältä paljastuu FaastJB-v.2.5-full.img -tiedosto. Tämän jälkeen voidaan käynnistää Livesuit-ohjelma tämän Livesuit.exesta. Ohjelman aloitusnäkymä on seuraavanlainen:


Tästä voidaan jatkaa, joko valitsemalla Yes, jolla mennään suoraan flashaykseen tai sitten No, jos halutaan katsoa itse ohjelmaa. Valitaan tässä nyt alkuun No ja käydään itse ohjelmaa lävitse. Toki voit skipata tämän ja siirtyä seuraavaan kohtaan mikä tulee Yes-napin jälkeen.


Ohjelman ensimmäisestä kuvakkeesta voidaan valita image-tiedosto, toisesta voidaan tehdä valitun imagen päivitys, kolmannesta saadaan sama wizard käyntiin mikä näkyikin heti ensimäisenä. NetSync ei oikeastaan tee mitään ja toki saat sitä tutkia rauhassa, jos haluat. User Guide sisältää käyttöohjeen mutta tätä et välttämättä tarvitse, toki saat selata sitä, jos haluat. Viimeisestä vaihtoehdosta, Exit kyseinen ohjelma sammutetaan, jos sammutat ohjelman normaalista oikean yläreunan X-painikkeestä tämä menee alapalkkiin piiloon.

Seuraavaksi siis flashaykseen. Käynnistä ohjelmasta Wizard Upgrade klikkaamalla tämän nappia. Tästä aukeaa aloitusruudussa nähty LiveSuite User Wizard.


Tästä ikkunasta valitaan Yes, jotta voidaan jatkaa eteenpäin. Tämän jälkeen kysytään mitä halutaan tehdä, valitaan tästä ikkunasta Mandatory.


Kyseisen ikkunan jälkeen, ohjelma kehoittaa irroittamaan tabletista muistikortit ja muut johdot, toimi näin ja paina Next.


Nyt ohjelma kysyy image-tiedostoa. Tämän antaminen tapahtuu siten, että klikkaat Yes, jonka jälkeen eteen aukeaa resurssienhallinta, mistä voit valita FaastJB-v.2.5-full.img -tiedoston ja avata tämän. Kun tämä on tehty siirrytään eteenpäin.Imagen annon jälkeen ohjelma kertoo miten tabletin saa flashays/palautus -tilaan. Ajurit voi myös asentaa tässä vaiheessa. Palautus/flashays -tilaan pääsi seuraavasti. Aluksi tabletti tulee sammuttaa. Sammutuksen jälkeen pidä vol - tai vol + näppäintä pohjassa, kytke microusb-johto tablettiin ja paina kuusi kertaa virta-näppäintä. Tämän jälkeen laite menee palautus/flashays -tilaan, ruutu jää mustaksi mutta laite tunnistuu tietokoneessa. Tämä ikkuna häviää automaattisesti tai jos ei häviä klikkaa finish, tämän jälkeen ohjelman tulisi kysyä miten kyseinen palautus/flashays tehdään. Itse valitsin tähän Format Upgrade Moden eli painoin Yes, jonka jälkeen ohjelma vielä varmistaa, että haluatko varmasti tehdä sen. Valitse tähän Yes vielä, mutta tarkista, että siinä lukee Format Upgrade Mode.Näiden kaikkien jälkeen ohjelma aloittaa flashayksen ja se vie noin 3-5 minuuttia, jos sitäkään. Lopuksi tabletti boottaa normaalisti ja edessä aukeaa Androidin lukitusruutu. Koska laite on vielä kytkettynä tietokoneeseen tämä alkaa asentamaan ajureita. Odota, että nämä ajurit ovat asentuneet, koska näiden tulee olla asentuneet, jotta adb.exe tunnistaa laitteen ja tälle voidaan ajaa fixit. Tässä vaiheessa ei vielä kosketusnäyttö toimi, joten seuraavaksi tulee ajaa fixit.

Fixien ajaminen

Alussa ladattiin a13_pfdq88d_FaaastJB.zip -tiedosto. Pura kyseinen tiedosto omaan kansioon, josta pitäisi löytyä run.bat -tiedosto. Pidä tabletti liitettynä tietokoneessa ja aja kyseinen run.bat -tiedosto. Ruudulla tulisi näkyä komentokehoite, mikä suorittaa adb.exellä eri komentoja ja ajaa kyseiseen tablettiin tarvittavat fixaus tiedostot. Lopuksi tämä pyytää painamaan jotain näppäintä jatkaaksesi, eli paina jotain. Nyt tabletti boottaa ja kosketusnäytön pitäisi toimia. Jos näin on, niin homma on kunnossa ja käytössäsi on FaaasJB v2.5 rommi fixeineen.

Jos kuitenkaan tällä fixillä ei lähde homma toimimaan kokeile seuraavia fixejä. Lataa solomonsam, zet ja a13midq88_faast -paketit. Kun olet ladannut paketit, pura nämä omiin kansioihin ja aja näistä run.bat -tiedostot vuorotellen seuraavasti, ensimmäisenä solomonsam-paketti, jonka jälkeen komentokehoite pyytää painamaan jotain näppäintä ja laite käynnistyy uudelleen. Kun tämä paketti on ajettu suorita seuraava paketti samanlailla ja myös viimeinen samaan tapaan. Nyt kun tämä on tehty kokeile lähteekö kosketusnäyttö toimimaan vai ei. Voit joutua ajamaan paketit vielä kertaalleen. Näistä myös kiitos käyttäjälle patapovich.

Mahdollisia vikatilanteita

Vikatilanteita ja ongelmia voi tulla vaikka missä kohtaa mutta tässä muutama vinkki. Tarkista, että ajurit ovat asentuneet oikein ja tabletti näkyy Device Managerissa.

Jos fixien ajaminen ei onnistu, voit tarkistaa itse adb.exe:llä tunnistaako tämä laitetta. Tämä tapahtuu siten, että mene komentokehoitteella purettuun fix-kansioon ja aja komento adb.exe devices, tämän tulisi listata allaan koneessa näkyvät Android-laitteet. Jos laitetta ei näy, irroita usb-johto ja liitä laite uudelleen. Tabletin ruudussa pitäisi näkyä, että Developer mode/USB Debugging on aktivoinut.

Muita Android-laitteita ei adb.exe tunnista ellei näissä ole aktivoituna Developer mode/USB Debugging -tilaa.
 

Lopuksi

Toivottavasti kyseisestä ohjeesta on jollekin hyötyä ja jos ei ole, niin kirjoittele kommenttia tai kysele Murosta apuja alussa mainitusta triidistä.maanantai 12. elokuuta 2013

Acer ICONIA W700P 11.6" Full HD/Intel Core i3-2365M/4 GB/64 GB SSD/Windows 8 Pro -tablet + näppäimistö

Esipuhe

Tässä tuotetestissä käydään lävitse Acerin valmistama Windows 8 –tablettia. Kyseisen tuote valittiin pitkän ja hartaan harkinnan jälkeen testattavaksi. Tätä tuotetta valittaessa painotettiin tehoa, painoa ja kokonaisuutta.

Nyt olen kyseistä laitetta käyttänyt jonkin aikaa ja pystyn jakamaan siitä tietoa muillekin.

Kyseiset kuvankaappaukset on otettu suoraan laitteella käyttäen vain Windowsin omaa Snipping toolia ja muut kuvat iPhone 5:lla.

Tabletin ominaisuudet

 • Prosessori: Intel Core i3-2365M Dual-Core 1.4 GHz 
 • Käyttöjärjestelmä: Windows 8 Pro (64-bit) 
 • Muisti: 4 GB DDR3 SDRAM, 64 GB eMMC 
 • Näyttö: 11.6" Full HD IPS-paneeli, 10-pisteinen kosketusnäyttö, tarkkuus 1920 x 1080, laajat katselukulmat 
 • Näytönohjain: Intel HD Graphics 3000 
 • Yhteydet: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0+HS 
 • Etukamera: 720p HD, tarkkuus 1280 x 720 
 • Takakamera: 1080p Full HD, 5 megapikseliä, tarkkuus 2592 x 1944 
 • USB: 1 x USB 3.0 
 • Ääniliitäntä: 3.5 mm ääniliitäntä 
 • Näyttöliitäntä: Micro-HDMI 
 • Tunnistimet: gyroskooppi, kiihtyvyysanturi, e-kompassi, valontunnistin 
 • Painikkeet: äänenvoimakkuus ylös/alas, rotaatiolukko, Windows-painike, virtapainike 
 • Akku: Acer PowerSmart Li-polymer, 54 Wh, 4850 mAh, 3-kennoinen 
 • Akun kesto: n. 8 tuntia 
 • Laitteen mitat (L x S x K): 295 x 191 x 9.15/11.9 mm 
 • Paino: 0.95 kg 3-kennoisella akulla 
 • Ohjelmistot: Acer Backup Manager, Skype™, Microsoft® Office 2010 Trial, Norton™ Online Backup Trial, Evernote, McAfee® Internet Security Suite Trial 
 • Mukana suojakuori integroidulla näppäimistöllä ja MicroHDMI-VGA-adapteri
Hintaa kyseisellä tuotteella on Verkkokauppa.comissa 699,90€.


Tabletin esittely

Tabletti toimitetaan siistissä pahvilaatikossa minkä päälipuolta kuvaa itse tuotteen kuva. Takapuolella ei ole mitään muuta kuin tuotteen sarjanumero.


Tabletti on hyvin siististi pakattuna laatikkoon ja Acer on selkeästi lähtenyt hakemaan applemaista kuvaa tuotteen avaamisesta. Koska ensimmäinen kokemus tuotteeseen alkaa jo sitä purkaessa paketeistaan. Mukana toimitetaan itse laite, laturi, kynä ja mHDMI to VGA –adapteri.

Tabletin etupuolelta löytyy ylhäältä kamera ja tämän merkkivalo. Alaosassa on Windows-näppäin.


Takapuolelta löytyy kamera ja tämän merkkivalo.


Yläosasta löytyy kierronlukitus-vipu ja tuuletusaukot.


Alaosasta löytyy pieni reikä, joka on nollauspainike ja kaiuttimet. Vasemmassa reunassa sijaitsee mikrofoni, mHDMI-liitäntä, USB3.0-liitin ja DC-liitin.


Oikeassa reunassa on virta/sleep-painike, voimakkuuden säätöpainikkeet ja 3,5mm ulostulo.


Tuotteen mukana toimitetaan myös Bluetooth-näppäimistö, mikä toimii samalla suojakuorena. Tämän vasemmasta reunasta löytyy microUSB-liitin, jonka avulla voidaan kyseinen näppäimistö ladata. Näppäimistön päällä sijaitsee virtapainike, jolla voidaan hallita näppäimistön sammuttaminen ja parittaminen. Tämän lisäksi ledit, jotka kertovat näppäimistön tilan.


Testitulokset


Testien aikana maksimi lämmöt prosessorilla olivat noin 68 asteessa.

SuperPi
Windows 8 asennus

Kun tarvittavat tulokset sain ajettua, niin päätin vielä asennella Windows 8:n kyseiseen laitteeseen uudelleen. Tämän asennuksen jälkeen koneeseen vapautui päivitysten jälkeen noin 40Gt tilaa, joka on noin 10Gt enemmän kuin ennen uudelleen asennusta. Aluksi koitin WDS:n kautta tehdä asennusta mutta en saanut kyseistä laitetta boottaamaan verkon kautta, joten tein tämän sitten vanhaan tapaan DVD-levyltä.

Ennen uudelleen asennusta oleva kiintolevyn käyttö.


Käyttökokemukset

Kyseisessä tabletissa riittää ainakin tehoja tarpeeksi omaan käyttööni. Kyseinen tabletti tuleekin vain ohjelmistojen ajoon ja muutaman tietokannan pyörittämiseen mihinkä se on riittävä. Windows Storesta löytyvät pelit pyörivät ongelmitta.

Tabletti on mukavan tuntuinen käsissä ja ilman suojakuorta tämä onkin kevyt mutta suojakuoren kanssa paino nousee ja tämän kanssa käyttäminen vaatii aina tabletin asettelun pöydälle.

Näyttöön tulee todella herkästi sormenjälkiä, mikä ei sinällään ole yllätys tässä laitteessa. Valitettavasti Acer ei kuitenkaan toimita mukana liinaa. Vaikka jälkiä tuleekin, niin nämä eivät juurikaan haittaa itse laitteen käyttöä. Näyttö on kirkas ja värit toistuvat hyvin.

Ainoastaan pientä miinusta tulee siitä, että toista USB-porttia olisi kaivannut ja jos kaiuttimet ovat liian kovalla alkaa tabletin runko resonoimaan, joka sitten aiheuttaa tämän, että ääni menee puuroksi.

sunnuntai 11. elokuuta 2013

Samsung Galaxy Nexus GT-i9250 etuosan/lasin vaihtaminen

Sain tuossa jokunen aika sitten käsiini Nexuksen, jossa oli näytössä pientä halkeamaa. Tämä ei kuitenkaan käyttöä haitannut vaan kokonaisuus toimi hyvin.


Tottakai puhelin piti saada kuntoon ja tätä varten Googlailtiinkin useampi tovi, että miten homma menisi. Videoita löytyi useita. Näissä kerrottiin, että jos haluaa päästä helpolla, niin vaihtaa koko etuosan. Lasia vaihtaessa on vaarana, että digitizer tai itse näyttö ottaa osumaa ja ovat tämän jälkeen käyttökelvottomia.

Tässä videossa käydään 9020-mallia läpi mutta se ei haittaa koska lopussa keskitytään itse näyttöön ja kerrotaan, että tätä tulee lämmittää esim. hiustenkuivaimella, että etuosan saa kiltisti irtoamaan.

Tämä video keskittyy sitten taas suoraan tähän i9250-malliin ja tämän purkuun, että kasaamiseen.Varaosan tilasin Ebaysta. Hintaa tuli posteineen noin alta 110€.

Purettaessa kannattaa käyttää toki muovisia työkaluja jos vain on, itselläni on kyllä tämmöiset mutta eihän niitä sitten löydä kun pitäisi alkaa tekemään hommaa. Käytin siis pienipäistä talttapää ruuvimeisseliä ja sillä kyllä etuosa lähti kivasti irti. Toki kun metalli ja lasi kohtaavat, tulee ehkä pieniä jälkiä mutta tämä ei haittaa koska näytön lasi oli rikki jo entuudestaan.

Uusi etuosa on hyvä testata etukäteen siten, että irrottaa vain tämän vanhan etuosan lattakaapelin piirilevystä ja laittaa uuden tilalle. Tämän jälkeen virrat itse laitteeseen ja kokeilee miten näyttö reakoi kosketukseen jne. Tällä tapaa vain varmistaa sen, että laite ei nyt aivan toimintakyvyttömäksi jää.

Kun piirilevyjä irrottaa näytön takaa on hyvä katsella ne napit mitkä on liimattu reunoihin eli virta- ja voimakkuusnapit. Näiden kohdalla tulee olla tarkkana, että lähtevät irti ehjinä. Itselläni tässä kohtaa jäi virta-nappi irtonaiseksi mutta koska tämä oli talttakaapelia, sai sen vielä sinne takaisin. Pieni teipin pala tämän kaapelin ja liittimen päälle takasi sen, että nappi toimi vielä kokoamisenkin jälkeen. Lisäksi laitoin vielä vähän teippiä itse takakannen ja kotelon väliin, koska huomasin, että kontakti tuntui katoilevan jos laitetta taputteli tai heilutti. Koska nyt oli teippiä takakannen alla, niin siitä kun vähän painoi, niin kontakti palasi ja virta-nappi toimi taas.

Katsotaan kun muoviset työkalut löytyvät jaksaako tuota availla vaiko ei. Toki helposti varmaan saisi 100% kuntoon mutta puhelimellakin alkaa olemaan ikää jo mutta tällä pienellä tekohengityksellä puhelin on ainakin 99% toimintakunnossa.

Lopuksi muutama ottamani kuva.

Piirilevy


Vanha etuosa, tästä jouduttiin puhaltimella lämmittämään näyttö ja lasi irti. Vaati pientä työtä mutta metallirunko pysyi ehjänä uutta näyttöä ja lasia varten.
Vanhan näytön ja lasin rippeet.

Näyttö vaihdettuna ja puhelin valmiina käyttöön.