lauantai 30. huhtikuuta 2011

XBMC ja lircd

En tiedä tuottaako tämä monellekaan päänvaivaa mutta minulle tuotti. Tuossa kun viikolla asentelin itselleni yaVDR toiminta kuntoon ja tämä pitää sisällään XBMC-ohjelmiston, niin suoraanhan tuo ei toimi IR-vastaanottimen ja kaukosäätimen ylitse. Tietääkseni nämä samat ohjeet mitä tässä postauksessa ilmenee toimivat myös muissa vastaavissa missä on lircd ja XBMC asennettuna. Mutta nämä ovat omat kokemukset yaVDR kanssa.

Miten sitten aloittaa. Oletan, että sinulla on yaVDR ja tämä toiminta kunnossa lircd kanssa. Sitten miten saada XBMC ohjattua samalla kaukosäätimellä. Se on helppoa nyt kun sen osaa. Helpoiten tajusin sen tämän alla olevan kuvan mukaan.


Kuten kuvasta näkyy, niin lircd.confista pitää katsoa remoten nimi esimerkissä se on medion.conf. Sitten Lircmap.xml varten josta XBMC lukee komennot niin pitää määritellä lircmapin aloitus tagit ja remote ja jne. Lopussa oman ohjaimen konffi, josta selviää tarkemmin ns. pohja. Jos lircdissä ohjain tunnistuu monena, niin Lircmap.xml on määriteltävä lircmap-tagien sisään molemmat remotet. Näkyy myös minun konffissani koska oma Terratec-kaukosäädin näkyy Terratec, että Samsun kaukosäätimenä.

Oletuksena on, että XBMC käyttää omaa keymap.xml, joka sen mukana tulee vakiona. Näistä löytää enemmän tietoa XBMC-wikistä. yaVDR kohdalla on, että siellä on vakio keymap.xml mukana jotenka siihen ei tarvitse puuttua.

Helpointa oman Lircmap.xml tekoon on, että teet suotaan yaVDR webui:n kautta Lircmap.xml confggiin aluksi
 lircmap-tagit ja remote-tagit, kuten alla on.

<lircmap>
 <remote device="Terratec">
            komennot...
           </remote>
</lircmap>  
Näiden väliin sitten lisäät tarvittavat näppäimet. Kuten up, down jne. Nämä miten XBMC näkee tietyt kuten up niin on hyvä tarkistaa tästä. Sieltä selviää, että miten XBMC näkee komennot itsellään. Esimerkiksi ylös, pistetään seuraavan tagien sisään <up>ohjaimenkomento</up> jne.

Ohjaimen komennot näkevät helpoiten ottamalla SSH-yhteys VDR-laitteistoon ja pistämällä irw päälle ja katsomalla minkä komennon se antaa ylöspäin ja lisää sen vian tuohon ohjaimen komento kohtaan. Näin pääset selaamaan sitten ylöspäin. Jokaista komentoa varten löytyy XBMC wikistä vastaavat komennot jotka vain tagitat ja lisäät oman näppiksen komennon.

Tässä oma konffini:

<lircmap>

<remote device="Terratec">
<up>UP</up>
<down>DOWN</down>
<left>LEFT</left>
<right>RIGHT</right>
<select>OK</select>
<back>DVD</back>
</remote>

<remote device="Samsung">
<back>DVD</back>
<play>Menu</play>
<volumeplus>Ch+</volumeplus>
<volumeminus>Ch-</volumeminus>
<channelplus>Vol+</channelplus>
<channelminus>Vol-</channelminus>
<stop>Rewind</stop>
<pause>Forward</pause>
<power>Power</power>
<mute>Back</mute>
<menu>Video_Archive</menu>
<skipplus>Yellow</skipplus>
<skipminus>Next</skipminus>
<reverse>Red</reverse>
<forward>Green</forward>
<mymusic>EPG</mymusic>
<myvideo>TV_Menu</myvideo>
<mypictures>Text</mypictures>
<showsubtitles>Sleep</showsubtitles>
<previousmenu>Mute</previousmenu>
</remote>

</lircmap>
Luulisin, että näillä pääsee helpommin eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti