torstai 29. syyskuuta 2011

Kellotus part 3

Tänään sitten tuli huomattua kun pelaili tuota Battlefield 3:sta, että homma ei vieläkään ollut vakaa. Peli tuppasi aka siis kone tuppasi kaatuilemaan aina välillä. Epäilin tähän syyksi voltteja. Tämän syystä muutinkin offsetiä vielä pienemmäksi eli -0.020, joka antaa maksimikelloilla prossulle maksimissaan 1.38V, joka on vielä sallittujen rajoissa, koska se pysyy 24/7 alle 1,4V. Tällä ainakin viimeisimmän 40 minuutin aikana kone ei kaatunut. Tämän lisäksi vielä kytkin BIOS:sta Maximum power asetuksen päälle, jotenka virtaa pitäisi varmasti riittää. Joten huomenna sen sitten näkee paremmin kun alkaa kunnolla pelaamaan pidemmän aikaa, vaikka tulihän BF3:sta jo tänään se 2-3 tuntia pelattua.

Lämmöt ovat ok. Pelatessa maksimissaan eli normaali rasituksessa siinä 55-60C paikkeilla ja sitten kun kunnolla rasitetaan kuten Linxillä tai IntelBurnTestillä päästään jopa 79C asti joka on vielä sietävää, koska 85C on raja. Tämmöistähän todella kovaa rasitusta koneelle ei kyllä yleensä tule oikeastaan millään perussoftalla tai pelillä. Vain näillä millä voidaan testaa vakautta. Vaikka eivätkä nuokaan aina kerro koko totuutta. Itse olen kyllä saanut monesti ajettua noita miten päin vain ja kone on pystyssä mutta viimestään pelatessa kaatuukin.

Nyt vielä pistän yöksi memtest86+ pyörimään, niin nähdään ainakin, että muistit ovat ok, joten sekin on sitten pois suljettua. Toistaiseksi mennään 80% ja virheitä ei ole ilmennyt.

Eipä tässä tällä kertaa ihmeellisempää. Katsellaan kun asiat etenevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti