lauantai 21. tammikuuta 2012

Jailbreak

Päivä kaksi sitten julkaistiin jailbreak uusille A5-laitteille joita ovat tällä hetkellä iPhone 4S ja iPad 2. iPad 2:lle oli jo 4.3.3 mahdollista avata mutta 4S kun tuli suoraan uusimmalla iOS 5:lla, ei tälle ole vielä tullut muuta kuin nyt uusi Coronan kautta tehty jailbreak.OS X puolella tarjotaan suoraa graaffista käyttöliittymään mutta Windowsin osalta tämä tehdään komentorivillä. Ohjelma tukee 5.0 ja 5.0.1 (molemmat fw:t) käyttöjärjestelmäpaketteja.

Omalla kohdallani ei ollut muuta tekemistä tänä iltana no miksei sitten kokeilisi. Windows käytössä kun oma Air on huollossa. Softan mikä tähän tarvitaan on cinject ja tämän saa tutuilta haettua. En viitsi tänne pistää mitään suoria linkkejä koska niitä on internet täynnä. Jos joku tätä ohjetta käyttää, niin lue ensin loppuun asti.

Homma lähti sillä, että ohjelma koneelle ja .rarrin purku C-aseman juureen. Komentokehoite admin-oikeuksilla auki. Tämän jälkeen mennään itse ohjelman kansioon ja ajetaan sieltä muutamat komennot.

1.  cinject -i payloads/jailbreak.mobileconfig

Tällä komennolla ajetaan konfiguraatio-tiedosto mikä asentaa ns. jailbreak-profiilin puhelimeen. Tämä esittäytyy laitteelle VPN-profiilina. Sitten on seuraavan vaihdeen vuoro.

2.  cinject -j payloads

Tällä komennolla ajetaan itse laitteeseen Coronan tarvitsemat tiedostot ja samalla tehdään lopuksi varmuuskopio perustiedoista. Tämä vie aikaa jos puhelimessa on paljon tavaraa jotenka helpoin ja nopein tapa on tyhjentää puhelin ja palauttaa sitten varmuuskopiosta

3.  cinject -w

Lopuksi ajetaan vielä yksi komento, joka seuraa laitteen logia. Tästä sitten nähdään onko jailbreak onnistunut vai ei.

4. Täppää VPN päälle ja odota. Yhteyttä ei tietenkään saada vaan antaa virhetekstin ja laite käynnistyy uudestaan.

Nyt kun laite on käynnistynyt asentaa se automaattisesti Cydian puhelimeen ja tämä löytyy joltain kotiruudulta. Samalla logituksessa pitäisi näkyä jotain seuraavaa:

Jan 21 08:44:46 iPhone cleanup[208] : Removing WebClip
Jan 21 08:44:46 iPhone jb[195] : 2012-01-21 08:44:46.473 cleanup[208:707
] Removing WebClip
Jan 21 08:44:46 iPhone jailbreak[195]: Installing filemover…

Nyt homma on valmis ja laite on jailbreakattu. Tällä tapaa on mahdollista ajaa kolmannen osapuolen koodia ja tehdä omia kustomointeja laitteeseen. Omalla kohdallani tärkein on saada lock screenille kalenteri jne. tietoa.

Jos asennat SSH-palvelimen puhelimeen on suositeltavaa vaihtaa rootin ja mobile käyttäjien salasanat. Nämä kun ovat jokaisessa versiossa samat. Näin pystyt estämään, että jos puhelimeen vahingossa pääsee joku käsiksi ei saa tehtyä taustalla mitään epäilyttävää. Kannattaa myös muistaa, että jailbreak ei ole pakollinen ellet kaipaa jotain fixiä mikä olisi normaalisti Applen suljetun järjestelmän ulkopuolella. Itse en tähän kannusta ellei tiedä oikeasti tekeekö jailbreakilla mitään ja tätä ei tule asentaa kuin omaan henkilökohtaiseen laitteeseen. Jätetään ne firmojen jne. laitteet rauhaan koska tällä todennäköisesti myös kasvaa vaara, että joku voi kaivaa tietoja laitteesta.

Lopuksi vielä nämä tiedossa olevat käyttäjien salasanat:

root: alpine
mobile: dottie
23.48
Graaffinen versio on myös nyt julkaistu Windowsille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti