perjantai 24. helmikuuta 2012

DD-WRT meni sittenkin sisään

Vanha tuttu DD-WRT tuli sittenkin laitettua päivän jälkeen Asus RT-N16 -laitteeseen. Aluksi kun Tomato oli sisällä päätin, että ajetaan Asuksen oma firmware alkuun sisään. Sitten paljastuikin uutta. Asus tukeekin IPV6:sta ja 3G:tä. Vaikka nämä houkuttelivat en jäänyt tähän makaamaan vaan jatkoin eteenpäin koska takaravoissa kummittelee ajatus tehdä tästä samalla korttiserveri. Asuksen oman firmwaren saa ladattua tästä ja palautustyökalun tästä.

Kun nämä oli tehty oli aika käynnistää laite pitämällä reset pohjassa ja laittamalla virtajohto kiinni, jolloinka laite osaa mennä palautustilaan. Kuten edellisessä postauksessa neuvottiinkin. Tällä tapaa saadaan palautettua originaali firmware sisään, eli kun edellisessä postauksessa valittiin Tomaton firmware nyt valitaankin originaali.

Hetken päästä laitteeseen pääseekin sisään tutkimaan originaali firmwarea. Jatketaan tästä kuitenkin eteenpäin. DD-WRT tippui kivuttomasti seuraavilla ohjeilla, joihin pääset tästä. Nämä ohjeet tarjoaa DD-WRT oma wiki-sivusto ja niillähän se meni leikitin. Aluksi ajetaan palautusohjelmalla tuo dd-wrt.v24-18024_NEWD-2_K2.6_mini_RT-N16.trx -tiedosto sisään, koska ohjelma tukee vain .trx tiedostoja. Kun tämä ajetaan, niin anna mennä rauhassa sisään. Nyt sinulla on siis DD-WRT sisällä. Toki voit myös päivittää mega-versioon jos tarvetta on. Tämä onnistuu sitten DD-WRT webui:n kautta. DD-WRT:n wikissä kaikki on kerrottu aika selkeästi ja yksinkertaisesti. Kunhan luet ohjeet enää läpi aluksi ja seuraat niitä, niin et voi mokata.

Tässä linkki tähän asti käytetyistä firmwareista. Mini firmwarella ei ole merkitystä minkä sinne ajaa sisään jos on päivittämässä suoraan mega firmwareen. Mini riittää suht monelle peruskäyttäjälle, joka kuitenkin kaipaa lisäominaisuuksia omaan laitteeseensa. Itse asensin megan sitä varten, että kunhan saan asiat rullaamaan tulen tekemään tuohon kortinlukijan. Tällä hetkellä mennään sen osalta siinä, että se toimii mutta lukijaa ei ole, joka toimisi kiltisti Asuksen kanssa. Lisäksi jostain syystä ohjelma luo liikaa pidejä laitteeseen.

Hiljaa hyvä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti