sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Dell Vostro 3360

Edellinen kannettavani oli Lenovo S430. Ei ehkä oli, koska kannettava on vieläkin tuossa pölyttymässä ja odottamassa uutta ostajaansa. Eipä nyt mietitä tuota konetta enempää vaan mennään eteenpäin. Tällä kertaa tutkittavana on Dell Vostro 3360. Tämä kone tulee olemaan seuraavat parisen vuotta se oma työkone mutta aika näyttää tuleeko kuitenkaan noin pitkään olemaan.

Valitettavasti kaikista osista kuten laturista ja paketista ei täten ole kuvia koska roskat ovat lentäneet jo roskiin.

Kannettavan speksit:

· Prosessori: Intel Core i5 3317U @ 1,7 – 2,6 GHz
· Emolevy: Dell 07XM5J, HM77-piirisarja
· Muisti: 8GB
· Näytönohjain: Intel HD4000
· Kiintolevy: Samsung PM830 128GB SSD
· Näyttö: Perus kirkas, 1366x768
· Integroitu 3G –modeemi, Dell Wireless 5560 HSPA+
· Paino: n. 1,6 Kg










Kannettavan esittely


Kannettava toimitetaan monen muiden valmistajien tapaan normaaliin tapaan omassa pahvilaatikossa, jossa on kuvailtuna tuote ja mitä se sisältää.

Laatikkoon on pakattu kannettava, laturi, ohjekirjat ja palautuslevyt. Palautuslevyt ovat nykypäivänä aika harvinaisuus mutta se mitä tutkinkin Dellin asentamaa ohjelmistoja, niin ei sitä kautta voinut luoda omia levyjä vain ainoastaan palauttamaan bootissa palautusosiolta.

Koska kannettava on metallirunkoinen, niin muotoilu kuten myös materiaalit noudattavat tätä kokonaisuutta. Kannettavan kansi on metallia kuten myös pohja. Muuten näppäimistö on muovinen ja tämän ympärillä on taas metallinen pinta. Etureuna on harmaata muovia mutta vähän kumimaisella pinnalla. Kädessä kone tuntuu jämäkältä eikä nitise ja natise. Kannettaessa ilman mitään pussia tai laukkua kone tuntuu ja onkin aika liukas.


Kun kannettavan kansi aukaistaan, sen alta paljastuu Touchpad-hiiri, näppäimistö ja kannen yläreunassa oleva mikki ja web-kamera.


Kannettavan vasemmalta sivulta löytyy laturi-liitäntä, 2x USB 3.0 –portit ja HDMI-liitäntä.


Oikealta sivulta löytyy mikki/kuuloke-liitäntä, USB 3.0 –portti, muistikortin-lukija ja gigainen verkkoliitäntä.


Kannettavan takaosasta löytyy SIM-kortille oma paikka ja VGA-liitäntä.



Kuten monetkin muutkin kevyemmät ja pienemmät kannettavat, niin tässäkin on ns. sama ongelma, että akkua ei tuosta vain vaihdetakaan.

Testitulokset


Ajoin muutaman tuloksen CrystalDiskMarkilla kun huomasinkin, että tässä koneessa on käytössä Samsungin PM 830 –sarjalainen kiintolevy. Tulokset ovat vähän mitä ovat mutta epäilen syyksi sitä, että en ole asentanut konetta uudelleen puhtaalla imagella vaan käytän sitä yhä Dellin omalla ja siellä nyt tuppaa olemaan aika paljon ylimääräistä mukana.




Käyttökokemukset


Kone on nyt ollut käytössä parisen viikkoa ja sen sielun elämään on jo päässyt hyvin sisään. Kone toimii mallikkaasti. Ei nyi, eikä väitä asioita vastaan. Tärkeimpänä ominaisuutena pidän tätä 3G-modeemia mikä on toistaiseksi toiminut hyvin. Välillä on tullut niitäkin laitteita vastaan, että homma ei vain toimi. Signaalin tasot vaihtelevat paljon mutta tässä ainakin antenni näyttäisi toimivan hyvin kun melkein päivittäin tulee oltua sen varassa joitakin hetkiä. Näppäimistö toimii hyvin ja sillä on jostain syystä paljon mukavampi kirjoitella kuin Lenovo S430 –näppäimistöllä. Hiiri toimii kuten pitääkin mutta jotenkin vielä kaipaisi Windowsiin näitä OS X:n tarjoamia eleitä. Suurin miinus tulee verkkokortin liitännästä. Tämä on jostain aivan järkyttävästä syystä saatu failattua ja huolella. Koska kannettavan reunat kaarenevat alaspäin, niin tuo liitännän alaosa ei ole tarpeeksi pitkä, että verkkojohto, lukittuisi kunnolla sisään, eikä pääsisi heilumaan. Tästä syystä kun johtoon tulee pientäkin liikettä, katkeaa yhteys välittömästi. Olen koittanut olla tästä Delliin jo yhteydessä, että onko heillä jotain korjausideaa tähän kuten vaikka jokin uudelleen muotoiltu muovi tjsp. Katsotaan saanko missään välissä sieltä vastausta ja minkälaisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti