perjantai 26. huhtikuuta 2013

Corsair H100i asennusta

Ostin tuossa jokunen aika Machon itselleni korvaavaan Corsairin H100:sta mutta ilmajäähyssä ei ollutkaan tarpeeksi tehoja pitämään prossua viileänä. Aikaisemmasta H100 hajosi vain yhtäkkiä ja ilmeisesti siitä meni pumppu. Toki takuusta sain uuden mutta ajattelin tällöin, että ei enää valmisvesijäähypakettia käyttöön, jotenka päädyin Machoon. Valitettavasti karu totuus alkoi paljastumaan kun koneella pelaili ja ajeli erinäisiä testejä. Lämmöt eivät vain ilmalla pysyneet tarpeeksi alhaalla ja nousivat pelatessakin yli 80C:n. Tämä johtui siitä, että kotelossa oli vähän vajavainen tuuletus. Takaosaan ei saanut normaalia tuuletinta vaan SlipStream 12mm paksuinen sinne mahtui. Ongelma oli, että tämä oli aivan liian tehoton. Macho otti tilan vähän liiankin hyvin haltuun, jotenka tämän päälle ei suoraan mahtunut tuuletinta ja Machon sivussa ollut tuuletin ei puskenut ilmaa tarpeeksi hyvin läpi.

Tätä kestettyäni sen alta 2 kuukautta päätin vielä kokeilla näitä vesijäähypaketteja. Ostin itselleni Corsairin H100i:n ja sen sain eilen asenneltua paikalleen. Lämmöt ovat nyt alle 60C:n pelatessa ja idlessäkin alle 30C:n. Macholla ne olivat 40-80C:n välillä. H100i:n laitoin GentleTyphoonin 1450rpm-tuulettimet ja kun nämä pyörivät täysillä esim. Intel Burn Test Maximum -testin aikana ei lämmöt nousseet yli 80C:n ja pelatessakin olivat mainitsemassa alle 60C:n paikkeilla. Prosessorina toimii 2600k, joka on kellotettu 4,5GHz asti.

Asentaessani H100i huomasin, että Corsair oli parantanut laatuaan. Jäähy ei tuntunut heppoiselta ja tämän lisäksi pumpun ympärillä oli pienet magneetit mitkä lukitsivat pääliraudan paikalleen jämäkästi. Tämä helpotti asennusta huomattavasti. Ainut mistä voisi antaa kritiikkiä on tämä takalevy. Siihen ruuvattavat ruuvit/korokepalat eivät kunnolla purista levyä emoa vasten vaan se jää hiukan löysäksi. Tutkin tätä muutamaan otteeseen ennen asennusta ja kaikissa videoissa mitä löysinkin Youtubesta asia oli näin.

Tässä muutama kuva kun Macho oli paikallaan ja H100i pistettiin tilalle.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti