sunnuntai 11. elokuuta 2013

Samsung Galaxy Nexus GT-i9250 etuosan/lasin vaihtaminen

Sain tuossa jokunen aika sitten käsiini Nexuksen, jossa oli näytössä pientä halkeamaa. Tämä ei kuitenkaan käyttöä haitannut vaan kokonaisuus toimi hyvin.


Tottakai puhelin piti saada kuntoon ja tätä varten Googlailtiinkin useampi tovi, että miten homma menisi. Videoita löytyi useita. Näissä kerrottiin, että jos haluaa päästä helpolla, niin vaihtaa koko etuosan. Lasia vaihtaessa on vaarana, että digitizer tai itse näyttö ottaa osumaa ja ovat tämän jälkeen käyttökelvottomia.

Tässä videossa käydään 9020-mallia läpi mutta se ei haittaa koska lopussa keskitytään itse näyttöön ja kerrotaan, että tätä tulee lämmittää esim. hiustenkuivaimella, että etuosan saa kiltisti irtoamaan.

Tämä video keskittyy sitten taas suoraan tähän i9250-malliin ja tämän purkuun, että kasaamiseen.



Varaosan tilasin Ebaysta. Hintaa tuli posteineen noin alta 110€.

Purettaessa kannattaa käyttää toki muovisia työkaluja jos vain on, itselläni on kyllä tämmöiset mutta eihän niitä sitten löydä kun pitäisi alkaa tekemään hommaa. Käytin siis pienipäistä talttapää ruuvimeisseliä ja sillä kyllä etuosa lähti kivasti irti. Toki kun metalli ja lasi kohtaavat, tulee ehkä pieniä jälkiä mutta tämä ei haittaa koska näytön lasi oli rikki jo entuudestaan.

Uusi etuosa on hyvä testata etukäteen siten, että irrottaa vain tämän vanhan etuosan lattakaapelin piirilevystä ja laittaa uuden tilalle. Tämän jälkeen virrat itse laitteeseen ja kokeilee miten näyttö reakoi kosketukseen jne. Tällä tapaa vain varmistaa sen, että laite ei nyt aivan toimintakyvyttömäksi jää.

Kun piirilevyjä irrottaa näytön takaa on hyvä katsella ne napit mitkä on liimattu reunoihin eli virta- ja voimakkuusnapit. Näiden kohdalla tulee olla tarkkana, että lähtevät irti ehjinä. Itselläni tässä kohtaa jäi virta-nappi irtonaiseksi mutta koska tämä oli talttakaapelia, sai sen vielä sinne takaisin. Pieni teipin pala tämän kaapelin ja liittimen päälle takasi sen, että nappi toimi vielä kokoamisenkin jälkeen. Lisäksi laitoin vielä vähän teippiä itse takakannen ja kotelon väliin, koska huomasin, että kontakti tuntui katoilevan jos laitetta taputteli tai heilutti. Koska nyt oli teippiä takakannen alla, niin siitä kun vähän painoi, niin kontakti palasi ja virta-nappi toimi taas.

Katsotaan kun muoviset työkalut löytyvät jaksaako tuota availla vaiko ei. Toki helposti varmaan saisi 100% kuntoon mutta puhelimellakin alkaa olemaan ikää jo mutta tällä pienellä tekohengityksellä puhelin on ainakin 99% toimintakunnossa.

Lopuksi muutama ottamani kuva.

Piirilevy


Vanha etuosa, tästä jouduttiin puhaltimella lämmittämään näyttö ja lasi irti. Vaati pientä työtä mutta metallirunko pysyi ehjänä uutta näyttöä ja lasia varten.
Vanhan näytön ja lasin rippeet.

Näyttö vaihdettuna ja puhelin valmiina käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti