lauantai 26. lokakuuta 2013

Nokia CC-3066, DT-900, DT-901 ja BH-310 -lisälaitteet

Hankin tuossa jokunen aika ensimmäisen WP8-puhelimeni Nokia Lumia 720, jonka arvosteluun voit tutustua tästä.

720 jäi kuitenkin ns. välikokeiluksi kun Nokia Lumia 1020 julkaistiin. Tässä muutama lisälaitearvostelu mitä on tullut hankittua 1020:lle.

Qi-kuori CC-3066


Myyntipakkaus

Kuori toimitetaan muovisessa pakkauksessa. Sisältö on niukasti mukana. Mukaan tulee itse kuori ja ohjeet.



Kuori kiinnitetään itse puhelimeen vain painamalla paikalleen. Kuori itsessään on suht ohutta muovia ja tämä tasaakin 1020 takana olevan kameran möhkälemäisyyttä tuoden tasaisuutta takapuolelle. Tämä antaa omasta mielestäni kivamman tunteen kun puhelimen ottaa käteen.

Hintaa kuorella on noin 30 euroa.

Nokia Wireless Charging Plate (DT-900) ja Nokia Wireless Charging Pillow by Fatboy (DT-901) 

Koska Qi-latausta piti päästä kokeilemaan, ostin tätä varten parit latausalustat.

Myyntipakkaus

Molemmat latausalustat on pakattu pahviseen laatikkoon, jota koristaa itse tuotteen kuvat eri väreissä. Mukana tulee itse latausalusta, laturi johtoineen ja ohjeet. 







DT-900 ja DT-901 erona on vain se, että DT-901:n latausalusta on sijoitettu Fatboyn suunnittelemaan ”tyynyyn”. Tuotteilla ei tämän puoleen ole mitään eroa kuin tuo ”tyyny”.

DT-900-latausalustan integroin retromaiseen yöpöytääni ja DT-901-latausalusta jäi tietokonepöydälle.

Käyttökokemukset

Kokemukset itse latauksesta ovat olleet positiivisia. Nyt ei tarvitse leikkiä turhien johtojen kanssa kun puhelu tulee tai jos on asettanut puhelimen lataustelineeseen, ei itse teline lähde mukaan kun puhelu tulee. Tarkkaa aikaa en osaa sanoa miten kauan lataaminen kestää verrattuna normaaliin johdolliseen lataukseen kuin sen, että nukkumaan mennessä asetan puhelimen alustalle ja aamulla se on latautunut.

Puhelimen asettaminen itse alustalle ei vaadi juurikaan tarkkuutta kunhan se tulee suht keskelle itse alustaa. Joissakin latausalustoissa ongelmana on ollut se, että puhelin tulee asettaa todella tarkasti tietylle alueelle.

DT-900 hinta pyörii noin 70 eurossa ja DT-901 noin 90 eurossa.

Nokia Bluetooth Headset BH-310

Aikasemmin minulla oli käytössä ikivanha Nokian valmistama Bluetooth Headset mutta tämän pitäminen oli aivan kauheata tuskaa koska se painoi korvaan. Tästä syystä tutkin mikä voisi olla seuraava vaihtoehtoinen vaihtoehto. Päädyin Nokian valmistamaan tuotteeseen BH-310, joka tarjoaa NFC-tuen erikoisuutenaan. Tämän avulla Headsetin parittaminen käy leikiten eri NFC-laitteiden kanssa.

Myyntipakkaus

Tuote on pakattu pahviseen laatikkoon missä on edestä taakse näkyvä muovinen ikkuna missä on itse BH-310 ja tämän latausteline.



Pakkauksen mukana toimitetaan BH-310, latausteline, ”dummy”-latausteline, eri korviin sopivia pehmukkeita, microUSB-kaapeli, autolaturi ja ohjeet.


Itse BH-310:ssa on myös microUSB-liitin, jonka kautta onnistuu lataaminen, jos lataustelinettä ei ole käytössä. Itse hankin juuri tämän microUSB-liittimen takia tämän kuulokkeen.




Mikä sitten on tämän lataustelineen tarkoitus? Nokia on innovoinut BH-310 toimimaan siten, että kun ajat autoa ja BH-310 on lataustelineessä, puhelun tullessa voit vain nostaa tämän ja laittaa korvallesi, niin puheluun on vastattu. Kun puhelun haluaa lopettaa, niin asetat BH-310 vain takaisin telineeseen. Dummy-teline toimii samalla tapaa mutta ei lataa itse kuuloketta. Jos telinettä ei ole saatavilla tai ei ole käytössä, niin BH-310 toimii aivan normaaliin tapaan, että puheluun vastataan painamalla tämän pääliosaa ja lopettamalla kun painetaan toisen kerran.


Käyttökokemukset

Kokemukset tästä ovat olleet hyvät ja äänenlaatu on parempi mitä aikaisempi käyttämäni kuuloke tarjosi. Akkukin kestää pidempään koska laite on uusi ja vähän käytetty. Tarkkaan en osaa sanoa miten kauan se oikein kestää mutta on sillä nyt ensimmäinen viikko menty ongelmitta.

Hintaa BH-310 on noin 40 euroa.

1 kommentti:

  1. Muuten jees, mutta 'itse' sanan hokeminen alkoi pistää silmään.

    VastaaPoista