torstai 12. joulukuuta 2013

Nokia Lumia 1020 (kelt.)

Esipuhe

Edellinen arvosteluni koski Nokian Lumia 720 –puhelinta. Kyseinen puhelin oli ns. välivaihe Nokia Lumia 1020:n siirtymiseen. Odotin 1020 siitä asti kun sain kuulla, että kyseinen puhelin on tulossa hyvällä kameralla. Olen kuitenkin näissä asioissa tuuliviiri. Olen tällä hetkellä käyttänyt 1020:sta syyskuun lopusta tähän joulukuun alkuun eli noin parisen kuukautta kunnes iski kauhea kaipuu Androidin pariin. Tästä sitten lisää myöhemmin mutta keskitytään nyt Lumiaan ja uberkameraan.

Ominaisuudet

Myyntipakkaus

Pakkaus jossa itse puhelin saapuu, on normaaliin tapaan pakattu näyttävästi. Pakkauksessa kerrotaan itse puhelimen ominaisuuksista, unohtamatta itse kuvia puhelimesta. Nokia noudattaa tässä tutuksi tullutta kaavaansa.



Mukana toimitetaan itse puhelimen lisäksi USB-laturi, USB-johto, Handsfree-kuulokkeet, jotka sopivat puhelimen väriin, SIM/Muistikorttipaikan avaustyökalu ja ohjekirjat. Tämän lisäksi tulee varoituslappu, että ei kannata peljästyä puhelimesta lähtevää ääntä vaan tämä on aivan normaalia.


Puhelimen esittely

Puhelimessa on 4,5” kokoinen näyttö, joka on hiukan isompi kuin pikkuveljensä 720:ssa. Puhelimen yläosasta löytyy kuulokeliitäntä ja SIM-kortin telakan paikka. Oikealta sivulta löytyy äänenvoimakkuus-säätimet, virta/herätys-nappi ja kameran laukaisin. Alaosassa on microUSB-liitäntä, jonka avulla onnistuu lataus ja mahdolliset datan siirrot.


Takana sijaitsee itse uberkamera ja langattoman latauskuoren pinnit.




Käyttökokemukset

Lumia 720:n jälkeen tämä puhelin on painavan tuntuinen mutta siihen tottui suhteellisen nopeasti. Eniten tämän painon huomaa kun pitää puhelinta kädessä ja uberkameran pää painaa itseään kohti maata. Puhelimesta saa kuitenkin hyvän otteen ilman kuoriakin mutta latauskuoret tasoittavat takaosaa mukavasti ja täten antavat mielestäni mukavamman otteen itse luuriin.

Moni jo varmasti tunteekin mitä Windows Phone 8 –käyttöjärjestelmä on, joten jätän siitä kirjoittamiseen väliin vaan keskitytään itse kameraan.

Kamera on suoraan sanottuna aivan mahtava. Kameralla saa uskomattoman tarkkoja kuvia tilanteesta kuin tilanteesta. Eri tilanteita varten on kuitenkin hyvä opetella käyttämään itse ohjelmistoa, Nokia Pro Camera. Tätä varten Nokia Ääni –sivustolla on tarjolla viisiosainen käyttökoulutus ohjelmistoon.

http://aani.nokia.fi/2013/09/24/nokia-pro-camera-15-tarkennus-ja-sumennus/
http://aani.nokia.fi/2013/09/27/nokia-pro-camera-25-hamarakuvaus-ja-pitka-valotusaika/
http://aani.nokia.fi/2013/10/03/nokia-pro-camera-35-zoomaus-ja-rajaus/
http://aani.nokia.fi/2013/10/07/nokia-pro-camera-45-iso-arvo-ja-valotusaika/
http://aani.nokia.fi/2013/10/11/nokia-pro-camera-55-paluu-perusasioihin/

Itsekin kävin tämän lävitse, jotta ymmärsin ohjelmiston salat ja pääsin siihen ns. sisälle. Nämä opetukset auttoivat hyvin itse kameran käyttöä vaikka tilanteissa mitä nyt vastaan tänä aikana oli melkein aina asetukset automaatilla.

Huomasin puhelinta käyttäessä kun sillä aletaan ottamaan kuvia tai surffaamaan Internetin ihmeellisessä maailmassa, niin akku kuluu aika vauhdikkaasti. Onneksi tämän pelastus on kuitenkin Battery Saver, mikä pidentää kivasti puhelimen käyttöä.

Yhteenveto

Mitä tästä voi sitten oikein sanoa, tämä on puhelin missä hyvä kamera. Windows Phone 8 –käyttöjärjestelmä on mitä on mutta on se kuitenkin jo parempaan päin mitä ensimmäiset versiot olivat. Huomasin useasti, että tilanteiden tullessa, niin puhelimella sai siitä juurikin sen yhden kuvan. Yleensä se oli onnistunut mutta toisinaan taas tulikin aivan suttua kun tarkennus ei kerkinytkään itse kuvauksen perään. Tämä kannattaa siis huomioida, että kuvaaminen tulee tapahtua rauhassa, tästä puhelimesta kameroineen ei siis välttämättä ole aivan sen vauhdikkaan baari-illan tapahtumiin. Tämä johtuu siitä, että puhelin tallentaa kuvaa pitkään. Tämä taas selittyykin sillä, että tässä on se paras kameramoduuli mitä tällä hetkellä voi saada.

Plussat ja miinukset

+ Kamera
+ Kivan tuntuinen kädessä, jykevä
- Akunkesto kun aletaan käyttämään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti