torstai 23. huhtikuuta 2015

ZOWIE GEAR FK2

Esipuhe

Testipenkki ei koskaan ole liian tyhjä ja tällä kertaa kätösiin on osunut ZOWIE GEARin valmistama FK2-pelihiiri. Kyseinen hiiri on isoveljensä FK1:n pienempi versio. Eroja ei oikeastaan ole kuin koko jolla FK2:n pääsee alkuperäisen FK:n saappaisiin. Muuten FK2 on identtinen FK1:n kanssa sisältäen saman Avagon 3310-sensorin.

Mennään seuraavaksi vähän tarkempiin ominaisuuksiin.

Tiedot

- 3200 DPI sensori, säädettävissä seuraaville arvoille 400/800/1600/3200 DPI
- Sopii sekä vasen-, että oikeakätisille pelaajille/käyttäjille
- Säädettävä taajuus (125/500/1000 Hz)
- Koko: 124 x 36 x 64 mm
- 2 m, kevyt kuminen kaapeli

Myyntipakkaus

FK2:n myyntipakkaus ei eroa FK1:sta millään tavalla. Paketin etupuolelta on mahdollisuus ihailla itse hiirtä ja takapuolelta paljastuu tarkemmat tiedot mitä paketti on syönyt.



Hiiren lisäksi valmistaja toimittaa toiset tassut ja valmistajan tarran mukana.


Hiiri noudattaa FK1:n muotoiluja ja sopii hyvin olit sitten vasen- tai oikeakätinen pelaaja/käyttäjä.




Käyttökokemukset

Noin alta viikon kokeilulla hiiri sopii hyvin käteen etenkin jos tykkää claw grip otteesta. Jos kuitenkin karsastat tätä vaihtoehtoa, niin hiiri ei ole sinulle tehty ellei sinulla ole todella pienet kädet jolloin palm grip on myös hyvin toimiva ote. Tämän testijakson aikana en huomannut juurikaan mitään huonoa hiiressä vaan heti käytön aloittaessa hiiri tuntui FK1:lta joka olikin omassa käytössäni noin puolisen vuotta.

FK2:ssa on sama Avago 3310 –sensori kuten isoveljessään ja tästäkin on saatu mielestäni hiottua hiukan parempi tähän hiireen. Koska en pystynyt suoraan tekemään vertailua isoveljen kanssa niin muistelin menneisyyttäni FK1:n kanssa. Tämän perusteella tunsin kuinka FK2 oli tarkempi ja otti herkemmin myös liikkeet perille. Koin tämän omalla kohdallani hyväksi asiaksi. Jotain pientä parannusta siis selkeästi on saatu tehty.

Sivunäppäimien osalta tässä niitä ei ole pilattu kuten uusimmassa saman valmistajan EC1-A ja EC2-A hiirissä. Tässä ne tuntuvat sopivan ”jäykiltä” ja eivätkä painu kuoren sisään.

Muotoilun osalta muodot ovat hyvin simppelit ja nämä toimivat hyvin vasen-, että oikeakätisille. Koska käsissä on käynyt monenmoista hiirtä ja viimeisimpänä Razer DeathAdder Chroma, joka on suurehko hiiri, niin FK2 tuntuu pieneltä. Tämä on suurimmaksi osaksi tottumus kysymys mutta hyvin todennäköisesti henkilöstä riippuen tämä vie pitkään tai hyvin vähän aikaa.

Hiiren hinta pyörii tällä hetkellä 64-70€ välillä. Hinnaltaan hiiri on hyvin kohtuullisen hintainen ja osittain jopa hiukan normaalia kastia halvempikin.

Yhteenveto

Tämä hiiri ei tule pettämään sensorin ja kokonaisuuden osalta. Jos olet tottunut FK1:n ja kaipaat pienempää hiirtä, niin FK2 on sinun valintasi. Et tule todellakaan pettymään tämän hiiren kanssa.

Plussat ja miinukset

+ Sivunapit
+ Johto
+/- Koko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti