sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Cooler Master CM Storm Alcor Gaming Mouse

Esipuhe

Tovi sitten tässä testipenkissä testattiin Cooler Masterin pelihiirtä Cooler Master CM Storm Alcor Gaming Mouse. Kyseistä hiirtä on joissakin arvosteluissa ja teksteissä kuvattu IE 3.0 seuraajaksi ja tämän takia se olikin saatava testattavaksi.

Mennään seuraavaksi vähän tarkempiin ominaisuuksiin.

Tiedot

  • Väri: Musta
  • Rungon pintamateriaali: Maali, pehmeä pinta
  • Sensori: Avago 3090 Optical Sensor
  • DPI: 4000
  • Sisäinen muisti: 128KB
  • Polling Rate: 1000Hz / 1ms
  • Max. seurantanopeus: 60 ips / 20g
  • Painikkeita: 7 
  • Mitat (LxKxS): 60,4 x 40,2 x 124,8 mm
  • Paino: 120g (kaapelin kera) / 86g (ilman kaapelia)

Myyntipakkaus

Myyntipakkaus ei juurikaan eroa kärkikastin pakkauksista. Kyseistä pakettia komistaa itse hiiren kuva ja tämän tiedot. Kannen saa avattua jonka kautta voi ns. testailla miten hiiri sopii käteen.



Paketissa ei tule mitään ylimääräistä mukana joten paketissa on vain itse hiiri.


Hiiren päällä on napit, joilla voit säätää hiiren tarkkuutta. Takaosassa sijaitsee LED-valo, joka valaisee hiiren logoa ja samalla kertoen mikä tarkkuus on käytössä. Riippuen siitä mikä firmware hiiressä on käytössä tarkkuustasot ovat seuraavat:
  • 3.2.1 400 (Syaani) / 800 (Oranssi) / 2000 (Violetti) / 4000 (Valkoinen)
  • 2.2.1 400 (Punainen) / 800 (Keltainen) / 1600 (Sininen) / 2000 (Vihreä)
Vasemmassa kyljessä sijaitsee sivunäppäimet.





Käyttökokemukset

Hiiri oli aktiivisessa käytössäni noin viikon verran ja tänä aikana hiiri toimi moitteettomasti. Klikkaukset menivät perille ja vaikka sensorina toimii edellisen sukupolven Avago 3090, niin tämän tarkkuus ja toimintavarmuus olivat riittävät. Hiirtä ei myöskään ole hinnalla pilattu. Hiiren lähtöhinta on 32€ aina 95€ asti.

Ainut ongelma mikä hiiren kanssa tuli ongelmaksi on LOD eli nostoetäisyys. Koska itse pelaan FPS pelejä nostellen itse hiirtä, niin tästä syystä kun hiiren nostaa ylös niin seuranta pysähtyy ja kun laskee takaisin matolle, niin se herää taas. Tämä aiheutti sen ongelman, että sensori ei reagoinut heti kun hiiri oli matolla. Tähän ongelmaan en ole törmännyt muilla 3090 sensorin omaavilla hiirillä joten tässä hiiressä kyseessä on valmistajan mukaan vain firmware ongelma. Kyseistä ongelmaa on ilmeisesti selvitetty jo jonkin aikaa koska viimeisin firmware on tullut 29.10.2014 mutta tämä ei kuitenkaan ongelmaa korjannut.

Kyseinen ongelma oli ainakin omalle kohdalleni suuri kynnyskysymys. Ongelman voi kuitenkin kiertää laittamalla teippiä hiiren sensorin päälle siten, että teipinpala on vain puoliksi sensorin päällä. Tällä tapaa hiiren sensori kuvittelee aina olevan matolla vaikka näin ei oikeasti olekaan.

Yhteenveto

Sinulle joka kaipaat halpaa ja toimivaa pelihiirtä niin tämä on sinun vaihtoehto mutta jos sinulla on tapana nostella hiirtä pelatessa unohda tämä hiiri. Toivon itse, että Cooler Master saisi tuotua korjaavan firmwaren ulos koska itse näen tässä hiiressä hyvän potentiaalin.

Plussat ja miinukset

+ Sopii käteen kuin käteen
+ Sivunapit
+ Hinta
- LOD-ongelma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti