tiistai 22. marraskuuta 2011

Kaukosäädintä yaVDR:n

Aikani tapeltua Terratecin kaukosäätimen ja tämän USB-vastaanottimen kanssa päädyin sitten tilaamaan suoraan Saksanmaalta Technotrendin valmistaman USB-setin. Tämän kanssa homma sujuikin kuin lastenleikki. Koska nykyään uusi yaVDR 0.4.0 tuo tuen eventlirc-ohjelmistolla, niin käyttäjän tarvitsee vain konffata oma kaukosäädin yaVDR remoten tapaan. Joka käytännössä tarkoittaa, että lataa yaVDR remote pohjan tai katsoo edellä mainitun linkin takaa näitä tehtyjä pohjia. Näiden myötä ei tarvitse kuin konffata tuo yksi tiedosto ja tästä sitten luetaan muihin kuten XBMC sopivat komennot automaattisesti.

Omaan kaukosäätimeen löytyy suoraan tästä valmiit konfiguraatiot. Näillä homma pelaa kuten pitääkin. Aluksi vain tuo Logitech Harmony One jostain syystä tulosti 3 otteeseen aina komennot mutta tämän sai muutettua asetuksista yhteen ja tämän lisäksi viiveen laskin 0 ms koska yaVDR pystyy käsittelemään hyvin kun pitää kaukosäätimen nappia pohjassa.

Näiden lisäksi asensin VDR-Portalista saatavan 0,9s paketin eventlircciin. En tiedä onko tuo pakollinen mutta en ole siihen koskenut kun paketti on nyt toiminut. Enää olisi vielä saatana 4:3 tulevat kuvat skaalattua 16:9 koska tämän johdosta TV-ohjelmien reunoissa näkyy mustat palkit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti