keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Teksti-tv ja VDR

Tämä yhtälö on ihan mahdollista toteuttaa kun nykyaikana molemmat ovat digitaalisia. VDR on toki ollut aina digitaalinen mutta teksti-tv on aikoinaan tullut ihan analogisenakin.

Aloitin tätä hieman tekemällä tutkimusta miten tämä olisi mahdollista. Omassa käytössäni on tällä hetkellä yaVDR 0.4, jonka pakettienhallinnasta löytyy tälle plugin nimeltään vdr-plugin-osdteletext. Tämä mahdollistaa teksti-tv:n käytön vaikka ohjelma pyörii taustalla kuten normaaleissa digibokseissa jne. joissa teksti-tv pyörii. Todennäköisesti samalla nimellä se löytyy myös muistakin VDR perehtyneistä lähteistä. On olemassa myös sellainen versio, joka katkaiseen taustalähetyksen ja keskittää näytön vain teksti-tv:lle. Se on nimeltään teletext-plugin.

Asennus onnistuu yaVDR tapauksessa web-interfacen kautta taikka apt-get -komennolla. Itse tein asennuksen web-interfacen kautta. Kun asennus on tehty pitää määritellä pluginin conf-tiedostoon minne tämä teksti-tv data tallennetaan tilapäisesti. yaVDR 0.4 kohdalla conf-tiedosto löytyy seuraavasta sijainnista /etc/vdr/plugins/plugin.osdteletext.conf. Tähän tiedostoon pitää määritellä temp-kansio tai vastaava mihin riittää oikeudet. Vakiona yaVDR tarjoaa seuraavan sijainnin mihin voi cachettaa tiedot /var/cache/vdr/vtx, jolloinka vain käyttäjän pitää lisätä tuohon conf-tiedostoon seuraava komento -d /var/cache/vdr/vtx, joka kertoo pluginille mihin tallennetaan data. Tämän jälkeen vain restart VDR:lle ja homma toimii.

Omalla kohdallani tällä hetkellä toimii vain YLE:n teksti-tv ja en muutenkaan hirveämmin käytä teksti-tv:tä mutta kuhan vain kokeilin. Jotkut ovat raportoineet, että myös Maikkarin teksti-tv:n pitäisi toimia. Ehkä palaan siihen kun tunnen tarvetta. YLE:n ne parhaat uutiset aina on. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti