lauantai 3. joulukuuta 2011

Pieni näppäimistö, voiko sellaista löytää?

Noin viikko sitten päähäni tuli ajatus, että etsisin omaa HTPC:tä varten näppäimistön, joka olisi kompakti ja mukavan kevyt. Ainut tarkoitus oli XBMC käytössä saada paremmin kirjoitettua Youtuben hakusanoja. Hintakaan ei saanut olla kovinkaan suuri. Tutkiskelin Verkkokauppa.comin tarjonkaa ja sieltä muutaman ehdokas löytyikin Logitechiltä K360 ja K400 mallit. Pitkällisen harkinnan jälkeen eli noin 10 minuutin jälkeen päädyin tuohon K400 malliin.

Hiirtä en alunperin tarvinnut mutta tuon näppäimistön kokoon nähden ei siitä haittaakaan olisi. Ensimmäistä kertaa kun avasin paketin, niin huomasin, että näppäimistö on kyllä pieni ja kivan kokoinen. Laite toimi linuxissa tuosta vain kun sen liitti. Näppäimistön mukana toimitetaan Logitech Unifying, joka on kompakti ja helposti unohdettavissa oleva USB-vastaanotin mikä myös tukee saman tuoteperheen muitakin laitteita. Tarkemmin en tiedä mitenkä tuon konfigurointi Linuxin kautta onnistunee. Koska Logitech tarjoaa muille alustoille kyllä ohjelmistot, ehkäpä tuo on vain pieni konffi muutos itse vastaanottimeen, jonka jälkeen se toimisi Linuxissa. Vaikea sanoa ennen kuin kokeilee.

Palataan kuitenkin itse asiaan. Tässä muutama kuva näppäimistöstä.





Kuten näkyy näppäimistö on ihan ok. Päältä löytyy normaalit napit ja muutama pikanäppäin. Pohjassa on patteri-luukku minkä alle myös saa vastaanottimen laitettua tarvittaessa. Oikeasta ylänurkasta löytyy On/Off-nappi, jotta patterit eivät turhaan kulu. Tämä on itselleni hyvä ominaisuus kun näppäimistö ei ole 24/7 käytössä.

Tuntuma on mukavan pehmeä ja painallukset menevät kivasti perille. Hiiri toimii kuten normaali Touchpad-hiiri ja siitä ei ole valittamista näin 40€ tuotteessa. Ostos oli hyvä ja tekee sen mihin sen ostinkin.

1 kommentti:

  1. Toisaalta laitteessa on sisäänrakennettu virransäästö, että ei se nyt niin paljoa kulu vaikka jättääkin päälle. Terveisin samaisen näppäimistön ostanut, joka on monen käytössä, mutta ei niin kovassa käytössä kuitenkaan.

    VastaaPoista