tiistai 20. joulukuuta 2011

Kortinlukija tuli...

Vihdoinkin. Siitä ei varmaan ollut kuin noin viikko kun se tuli hetken mielijohteesta tilattua. Aluksi oli hiukan ongelmia kun tämän liitti koneeseen. Jostain syystä kone ei bootannut itseään kunnolla. Syyksi paljastui USB-hubi, joka tiettävästi varasi liikaa virtaa itselleen. Tämä pois välistä ja pidemmät USB-kaapelit suoraan koneen portteihin, niin johan heräsi.

Nyt siis kone ja lukija toimivat oikein. Devin alta tuli heti ensimmäisenä katsottua, että laite näkyy oikein. Tämän jälkeen haettiin edellisessä kirjoituksessa neuvottu sc-plugin ja asennettiin tämä. Sitten piti vielä tehdä muutamat konfiguroinnit.

Ensimmäisenä asetin order.conf-tiedostoon sc eli sc-pluginin käynnistymään ensimmäisenä, joka sijaitsee seuraavassa paikassa: /etc/vdr/plugins/order.conf. Kun tämä oli tehty asetin cardclient.conf-tiedostoon komennon serial:/dev/ttyUSB0:0:0, joka kertoo mistä saadaan haettua dataa. Tämä konfiguraatiotiedosto sijaitsee paikassa /etc/vdr/plugins/sc/.

Homma ei vielä ollut ohi. Ennen viimeistä vaihetta piti määritellä plugin.sc.conf -tiedostoon mille korteille data aka avaimet jaetaan. Tähän tiedostoon lisätään -B0 -B1 komennot, koska itselläni on kaksi korttia ja nämä määräytyvät sen mukaan mitenkä devin alla adapterit näkyvät. Tämä tiedosto sijaitsee /etc/vdr/plugins/ -hakemistossa. Lopuksi pitää vielä lisätä vdr-käyttäjä dialout-ryhmään seuraavalla komennolla sudo usermod -a -G dialout vdr.

Sitten vain boottia järjestelmälle ja korttia sisään. Tällä hetkellä laitteisto on bootattu mutta kortti on vielä matkalla, jotenka testaan heti kun saadaan sellainen käsiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti