perjantai 23. joulukuuta 2011

Lukija toimii

Pienestä se tälläkin kertaa oli taas kiinni.

Pari päivää sitten sain kaverilta kanavakortin lainaan ja sillä aloitin testailut. Eihän se heti ekalla kerralla onnistunut. Syyksi selvisi seuraavia asioita. Ensimmäisenä oli, että puuttui seuraava plugin koneelta  vdr-plugin-sc-conax, tuon asennus meni normaalilla apt-get komennolla ja tämän jälkeen homma alkoikin vähän paremmin rokkaamaan. Tällä asennuksella saatiin katomaan seuraava virheilmoitus [1321] [general.warn] No registered systems! Won't decode anything! Where are your libs?.

Kun tämä oli fixattu selvisi, että /etc/vdr/plugins/sc/cardclient.conf on aivan turha konfiguraatio. Tuon sisältö pitikin vain luoda toiseen tiedostoon ja nimetä se cardslot.conf, jonka jälkeen kortinlukijassa alkoivat jo valot vilkuttamaan. Tämä tarkoitti, että yhteys muodostui. Vaikka aktivoin pluginin asetuksista logituksen seuraavaan sijaintiin /var/log/vdr-sc, sain siitä syslogiin virhettä [1289] [general.error] failed to open logfile '/var/log/vdr-sc': Lupa evätty. Tämän syyksi paljastui, että vdr-käyttäjälle ei ollut oikeuksi tuonne.

Ongelman korjaamiseksi piti siis antaa oikeudet. Jotka menivät seuraavilla komennoilla sudo touch /var/log/vdr-sc ja sudo chown vdr: /var/log/vdr-sc. Kun nämä oli annettu piti lopuksi uudelleenkäynnistää itse VDR, jonka jälkeen alkoikin logia tulemaan. Josta selvisi, että cardslot.conf vaati myös kirjoitusoikeudet. Logista tuli seuraava virheilmoitus:

joulu  22 23:49:34.301 [general.info] loading cardslot config from /var/lib/vdr/plugins/sc/cardslot.conf
joulu  22 23:49:34.301 [general.warn] no write permission on /var/lib/vdr/plugins/sc/cardslot.conf. Changes will not be saved!


Tälle annoin sudo chown vdr: /var/lib/vdr/plugins/sc/cardslot.conf komennolla oikeudet. Jonka jälkeen logiin tuli seuraava teksti:

joulu  22 23:55:22.291 [general.info] loading cardslot config from /var/lib/vdr/plugins/sc/cardslot.conf
joulu  22 23:55:22.299 [core.load] cardslot: added serial port /dev/ttyUSB0 as port 0 (normal CD, normal RESET, CLOCK 3571200)


Kanavat alkoivat kyllä jo näkymään tuon cardslot.conf muutoksen jälkeen mutta piti vielä viilata vähän kokonaisuutta. Nyt näkyy ne maksukanavat mitkä tulikin tilattua. Enää vielä hiukan channels.confin säätöä, jotta kanavat ovat hienosti peräkkäin ja oma kanavakortti.

Nyt on sitten jouluksi kanavia. Loppuun ei voi todeta kuin, että hyvää joulua.

Ps. Kannattaa myös dynamite-plugin disabloida order.conffista.
Pss. /etc/vdr/plugins/sc ja /var/lib/vdr/plugins/sc ovat sama lokaatio /var/lib/vdr/plugins/sc on tämän pikalinkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti