perjantai 6. kesäkuuta 2014

Nexus 5, 4.4.3 ja root

Pitkään odotettiin uutta päivitystä KitKattiin. Vihdoinkin se tuli ja mukana tuli vaikka mitä pientä fiksausta mutta ehkä suurin ja näkyvin muutos on Puhelin-ohjelma. Mielestäni siitä tuli simppelimpi ja ehkä hiukan massiivisempi mutta suunta on oikea.


Jotta tämäkin blogaus olisi jotenkin Insinöörimäisempi, niin käydään hiukan tuota päivitystä lävitse rootin osalta.

Itse tykkään Vanilla Androidista ja roottia olen oikeastaan tarvinnut vain mainosten poistoon. Odottelin tässä muutaman päivän tuota 4.4.3-päivityksen saapumista mutta kun ei tätä kuulunut oli aika käydä vilkaisemassa XDA-foorumia. Eipä siinä kauaa mennyt kun oikeat keskustelut sieltä löytyivät ja saatiin päivitys sisään. Tässä vähän vinkkiä miten säilyttää myös root päivityksen jälkeen.

1. Suuntaan seuraavaan keskusteluun.
2. Lataa tuolta OTA-päivitys. Tämä ladataan ihan Googlen palvelimelta.
3. Lataa myös uusin SuperSu.
4. Kun nämä on ladattu ja löytyvät puhelimesta, niin on aika bootata puhelin Recovery-tilaan. Itselläni Recovery-tilassa on käytössä Team Win Recovery Project.
5. Kun puhelin on käynnistynyt Recovery-tilaan, niin aja ensimmäisenä 4.4.3 OTA -paketti ja tämän jälkeen uusin SuperSU. Kun nämä on ajettu, niin voit myös tyhjentää Dalvik Cachen ja bootata puhelimen.
6. Puhelin käynnistyy kyllä mutta se ottaa hetken.
7. Lataa Play-kaupasta Root Checker ja tarkista onko root vielä olemassa, jos on, niin jatka päivittämällä Busybox. Muistutuksena vielä, että asenna BusyBoxin tiedostot seuraavaan polkuun /system/xbin.
8. Nyt kaiken pitäisi olla kuten ennenkin.

Jos tässä kuitenkin ilmenee ongelmia, niin tästä keskustelusta on hyvä aloittaa [INFO] Nexus 5 OTA Help-Desk.

Lähteet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti