sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

POI-pisteen lisäys VAGin navigaattoriin

Monet navigaattorit eivät aina sisällä kaikkia haluttuja POI-pisteitä mitä voisi haluta. Näitä voi tarvittaessa itse lisätä.

Tällä kertaa tutustumme VAGin navigaattoriin ja kuinka sinne lisätään halutut POI-pisteet.

Verkossa on monenlaisia palveluita mutta yksi kattavimmista on POIplaza. Kyseiltä sivustolta löytyy eri maiden POI-pisteitä joita sitten käyttäjät päivittävät.

Ensimmäisenä kyseiseltä sivulta haetaan haluttu POI-paketti ja ladataan tämä omalle koneelle. VAG navigaattorin ollessa kyseessä tulee ladata tiedot Garmin GPX -muodossa. Tämän jälkeen paketti puretaan omaan kansioon. Paketti sisältää kuvan POI-pisteille, POI-pisteet .gpx -muodossa ja yleisen POIplazan README.txt-tiedoston.

Seuraavaksi mennään VW tarjoamalle sivustolle, jolla voidaan luoda tästä yhteensopiva paketti navigaattoriin. Jotta voidaan aloittaa paketin luonti, niin tältä sivustolta klikataan Neue POI-Sammlung erstellen, jonka kautta voidaan aloittaa POI-paketin luonti. Kun tätä klikataan aukee alla oleva ikkuna auki.


Ensimmäisessä kohdassa valitaan aikaisemmin ladattu POI-tiedosto. Jos halutaan, että lähestyessä näitä POI-pisteitä annetaan hälytys, niin kohtaan Bei Annäherung an diese POIs informieren pitää laittaa täppä ruutuun. Tämän alla olevaan tyhjään tekstikentään annetaan POI-pisteille nimi. Tämä voi olla se paketin nimi minkä olet ladattu POIplazasta. Lopuksi valitaan POI-pisteille karttasymboli. Viimeisenä klikataan Jetzt laden, jonka jälkeen edetään seuraavalle sivustolle.

Tällä sivustolla voit halutessasi lisätä useammankin POI-pisteen omaan pakettiisi klikkaamalla Weitere POI-Kategorien einlesen tai muokata nykyistä. Jos et haluta lisätä klikkaa POI-Sammlung sichern, jonka jälkeen kysytään haluttu nimi tälle omalle POI-paketille ja klikataan Jetzt sichern. Nyt voit ladata oman POI-paketin mikä on yhteensopiva VAG navigaattoreiden kanssa Weiter-napista.

Kun tiedosto on ladattu koneellesi, niin pura tämä .zip-paketti ja siirrä tämä esim. SD-kortin juureen. Ennen tiedostojen siirtoa on hyvä formatoida muistikortti FAT32-muotoon. Nyt voit mennä autoosi ja käynnistää navigaattorin. Kun navigaattori on käynnissä laita SD-kortti navigaattorin lukijaan ja käynnistä menun kautta päivitys. Hetken päästä luomasi POI-pisteet ovat valittavissa muiden POI-pisteiden joukosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti