maanantai 19. maaliskuuta 2012

Dell U2711

Olen tässä jo useamman vuoden himoinnut uutta näyttöä mutta koskaan saanut sitä aikaiseksi. Entinen näyttö ennen tätä uutta oli BenQ G2400W, joka on nyt palvellut jo useita vuosia. Valitettavasti suurin ongelma nykypäivään tullessa on tuo input lagi mikä oli aivan silmin nähtävää. Viime viikolla kuitenkin kunnostauduin tämän osalta ja pistin CDonin tarjouksesta tulemaan itselleni Dell U2711 -näytön. Vaikka Dell nyt onkin hiukan vanhaa vuosimallia kun tämä kuitenkin on julkaistu jo vuosi sitten on se silti ihan toimiva IPS-näyttö.

Tiedot:
Diagonal Viewable Size:
27" (68.58 cm)
Aspect Ratio
Widescreen (16:9)

Panel Type, Surface:
IPS (In-Plane Switching), anti glare with hard coat 3H

Optimal Resolution:
2560 x 1440 at 60 Hz
Contrast Ratio:
1000 to 1 (typical), Dynamic Contrast Ratio: 80,000:1 (Max)

Brightness:
350 cd/m2 (typical)

Response Time:
6ms

Viewing Angle
(178° vertical / 178° horizontal)

Color Support:
1.07 billion colors

Pixel Pitch:
0.233mm
Display Type
Widescreen Flat Panel Display

Device Type
Widescreen Flat Panel Display

Aluksi hieman tilausta tehdessä karsastin tätä 16:9 kokoa kun entinen on 16:10. Eihän tämä suuri muutos ole mutta muutos muiden joukossa kuitenkin. Resoluutiota on ne minimit mitkä itselle olenkin asettanut. Enää ei taloon tule alta 1920x1200 omaavaa näyttöä. En tiedä miksi näyttöpaneelien kehitys on ns. hidasta tällä hetkellä. Ehkä FullHD:ta on helpompi myydä. Sitten itse asiaan.

Asennus oli vaivatonta ja DP-johdolla kuva tuleekin kiltisti. Ensimmäisenä kun tämän laittoi kiinni otti tuo näytössä oleva häikäisysuoja vähän silmään mutta näin viikonlopun jälkeen siihen on jo tottunut. Tämän jälkeen huomasi, että kirkkautta oli vähän liikaa, joten tämä piti säätää kohdilleen. Jonka kälkeen huomasi uudet värit. Väritoisto entiseen BenQ:n verrattuna on loistava ja pelatessakin input lagia ei näy kuten BenQ:lla.

Kokoa näytöllä on 27" johtuen. Näyttö vie BenQ:n verrattuna vähän enemmän pöytätilaa mutta suurin ero tulee siitä, että resoluutio on muuttunut suuremmaksi mistä johtuen näyttöä piti hiukan viedä pidemmälle, jotta ei tarvitse päätä liikutella joka kerta kun tekee jotain.

Ostoksena näyttö on hyvä ja mukava lisä kone kokonaisuuteeni ja siitä on hyvä lähteä. Ostaessani tätä Delliä Googletin aika pitkään, että onko tämä nyt minun näyttö vai ei. Aina sitä miettii ostaako vai ei mutta nyt uskalsin koska monella oli hyvää sanottavaa. Toki jokaisessa näytössä on omat ongelmansa kuten puolikas näytöstä näyttää huonoa kuvaa jne. Mutta toistaiseksi näitä ei ole ilmennyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti