maanantai 19. maaliskuuta 2012

yaVDR ja HDMI:n kautta äänet

Ajatus kävi ja sitten jo mentiinkin. Aluksi ideana oli toteuttaa tämä projekti nykyisellä 9500GT:llä mutta kun löytyi GT520 halvalla, niin miksei sitten se.

Se miksi alunperin homma meni vähän jäihin 9500GT:n kanssa johtui aika pitkälti siitä, että emolevystä olisi pitänyt tuoda johdolla kortille tuo ääni mutta kun sopivaa johtoa ei ollut, niin pistin kortin vaihtoon.

yaVDR tukee itsessään jo tätä HDMI:n kautta tulevaa ääntä aivan loistavasti. Löysinkin heidän sivuiltaan postauksen tähän liittyen. Tässä käytiin lävitse kuinka 210 ja 220 korteilla tuo onnistuu. 0.4 versiossa on jo tarvittavat paketit asennettuna. Jolloinka ei tarvitse kuin ajaa komento aplay -l, joka kertoo mitä äänilaitteita koneessa on. Näistä sitten luetaan ohjeiden mukaan se laite ja kortti mitä halutaan käyttää. Jolloinka voidaan ajaa testiäänite seuraavalla komennolla speaker-test -Dplughw:1,7, jossa 1 on kortinnumero ja 7 on laitteen numero. Tämä komento ajaa testit läpi jokaisessa äänikanavassa ja kun järjestelmä on vain oikein kytketty kaiuttimista pitäisi kuulua suhinaa. Lopuksi jos laitteessa on useampia äänilähteitä tulee nämä tietyt mitkä kulkevat HDMI:n kautta asettaa ensisijaisiksi seuraavalla komennoilla:

dbset system.hardware.alsa.hdmi.device=7
dbset system.hardware.alsa.hdmi.card=1



Omalla kohdallani olin disabloinut kaikki muut laitteet jolloinka pelkkä kortti oli vain käytettävissä ja tätä kautta yaVDR osaa syöttää joko HDMI-Stereo tai HDMI-Passthrough tavalla äänet ulos vahvistimelle. Näin ollen pakotettua muutosta ei tarvitse tehdä. Jos laitteeseen lisää jonkin äänilähteen näiden jälkeen voivat id:t muuttua ja ne tulee sitten huomioida ongelma tilanteessa. Lopuksi joissaskin tapauksissa pitää alsamixerillä nostaa tasoja, jotta äänentaso on riittävä.


Toivottavasti tämä taas auttaa jotain onnensa onkiaa.

Kokoonpanokin on myös omalla kohdallani muuttunut nyt edellisestä koneesta Fujitsun tarjoamaan ESPRIMO P5625 EPA koneeseen. Vaihdoin tähän koska sai halvalla ja kokoluokka oli mATX, jolloinka kone ei ole niin suuri sisustukseen nähden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti