sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Plantronics GameCom 780

Olen tässä jo pidemmän aikaa koittanut löytää itselleni uusia kuulokkeita mutta koskaan saanut sitä aikaiseksi. Viikko sitten rohkastuin ja pistin Plantronics GameCom 780 -kuulokkeet tulemaan. Kuulokkeet saapuivat juuri sopivasti viikonlopuksi jotenka testit ja muut voivat alkaa.

Esittely

Itse en ollut tätä aikasemmin kuullut kyseisestä valmistajasta yhtään mitään mutta netissä löytyneiden arvosteluiden perusteella kyseiset kuulokkeet olivat hyvät ja toimivat. Moni voi kyllä karttaa näitä kyseisiä kuulokkeita USB-liitännän takia mutta minulle tällä ei ole merkitystä. Suomessa kyseisiä kuulokkeita saa noin 60 eurosta ylöspäin. Valmistaja lupaa kuulokkeille seuraavat speksit:
  • Dolby Surround Sound (software included)
  • Swiveling speaker design
  • USB connection
  • Noise-canceling mic
  • 40mm speakers
  • On-ear volume/mute controls
  • Speaker frequency response: 20Hz - 20 kHz
  • Microphone frequency response: 100Hz - 8kHz
  • Cable length 6.5 feet (2 meters)
  •  Weight: 2.05 pounds
Kuulokkeet toimitetaan isossa pahvilaatikossa missä ei juuri mitään erikoisempia hienouksia ole mukana. Ympäri pahvilaatikkoa on erinäisiä mainostekstejä kuulokkeista ja tämän ominaisuudet. Näinhän sen kuuluukin olla, jotta tuotetta voi myydä suoraan kaupan hyllyltä.



Paketin avauksen jälkeen paljastuu, että mukana tulee kuulokkeet, itse ohjelmisto ja ohjekirja.

Asennus

Kuulokkeiden asennus on helppoa. Aluksi on suositeltavaa asentaa kyseinen ohjelmisto, jotta pääsee kokemaan hienon 7.1-efektin. Kuulokkeiden asennus alkaa, että purat vain johtonipun, joka on vähän kyllä liian lyhyt omasta mielestäni ja isket USB-liittimen koneen vapaaseen porttiin. Tämän jälkeen Windows 7 -käyttöjärjestelmällä varustettu kone osaa ladata ajurit itselleen ja asentaa kuulokkeet.


Käyttökokemukset

Paketin avattuani ja kuulokkeiden ollessa käsissäni ensivaikutelma oli aika muovisen oloinen ja kuulokkeet vähän kolisivatkin kun niitä liikutteli. Tämä johtui siitä, että kuulokkeiden muovi osui metalliin millä ne ovat kiinnitettynä. Tästä ei kannata kuitenkaan välittää vaan kun kuulokkeet pistää päähän avautuu kokonaan toinen maailma. Aluksi tuntui, että kuulokkeiden alaosa vähän puristi liikaa mutta pidemmän pelisession jälkeen ei tätä enää huomannutkaan. Jotenka ns. puristuksesta pääsi eroon ennen kuin sitä edes huomasi.

Mikin sanka on joustava ja ainoat mahdollisuudet on nostaa se vain pystyyn tai alas. Muita säätöjä tälle ei ole. Mikin saa suljettua erikseen kuulokkeiden takana olevalla kytkimellä. Näitä saikin tovin etsiä jotta ne löytyivät. Samasta osaa löytyy myös äänenvoimakkuudensäädin. Etuosassa taas on tämä Dolby 7.1 -kytkin joka on normaali painokytkin. Tällä voidaan aktivoida 7.1-efekti pois tai päälle. Itse en ole vielä tähän asti päässyt koska kuulokkeiden mukana tullut ohjelmisto ei ole suostunut käynnistymään. Aloin myös selvittämään tuota mikä sen voisi aiheuttaa mutta samalla huomasin, että moni muukin painii saman ongelman kanssa. Valmistajan mukaan ohjelmiston pitäisi käynnistyä silloin kun kuulokkeet ovat irti koneesta, jonka jälkeen kuulokkeet voidaan liittää takaisin. Toistaiseksi tämä ei ole omalla kohdallani oikein onnistunut jostain kummasta syystä. Tämä siis vaatii vielä työtä. Kuulokkeet kyllä toimivat ilman ohjelmistoakin kuten pitääkin ja valmistaja onkin antanut hyvän FAQ-tietosivun mistä löytyy kaikki tarpeellinen informaatio kuinka kyseisen ohjelmiston pitäisi toimia ja muuta tärkeää tietoa kuulokkeista.

Windows osaa itsestään vaihdaa äänilaitetta sen mukaan mitkä ovat kytkettynä. Aluksi piti vain asettaa kuulokkeet ensisijaiseksi äänilaitteeksi, jonka jälkeen näitä voi vaihdella kätevästi kaiuttimien välillä. Johto irti vain ja kaiuttimet ovat taas käytössä.

Basson taso on ehkä vähän lattea mutta ei kuitenkaan huono. Äänet ovat edellisiin halpa luureihini verrattuna selvästi kirkaampi ja paremman kuulonen. Koska en ole mikään kultakorva, niin kuulokkeet ajavat asiansa ihan hyvin ja säätömahdollisuuksia löytyy.

Ainut ns. ongelma on tullut vastaan Mumblen kohtalla. Jotta Mumble toimii ongelmitta on suositeltavaa kiinnittää kuulokkeet jo ennen ohjelmiston käynnistymistä. Muutan Mumble ei osaa lennosta liitettäviä kuulokkeita käsitellä oikein.

Hyvää
  • Kytkimet
  • Mikin äänenlaatu
  • Kuulokkeiden äänenlaatu
Huonoa
  • Muovisuuden tuntu
  • Hinta varauksella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti