perjantai 8. kesäkuuta 2012

Dell U2412M

Kun edellinen U2711 saatiin pois jaloista oli aika siirtyä Nvidian tarjoamaan Surroundiin. Tästä kirjoittelen myöhemmin, joten nyt mennään vain tällä Dellin pikkuveljellä eteenpäin.

Ostin Jimm'siltä Surroundia varten kolme kappaletta Dellin valmistamaa U2412M-näyttöjä. Näytöt käyttävät IPS-tekniikka, joka takaa paremmat värit ja kirkkaamman kuvan vanhoihin TN-paneeleihin nähden.

Näytön tiedot:
Diagonal Viewable Size: 24" (60.96 cm) viewable area
Aspect Ratio Widescreen (16:10)
Panel Type, Surface: IPS (In-Plane Switching), anti glare with hard coat 3H
Optimal Resolution: 1920 x 1200 at 60 Hz
Contrast Ratio: 1000 : 1 (typical)
Dynamic Contrast Ratio: 2 million:1 (Max)
Brightness: 300 cd/m2 (typical)
Response Time: 8ms (gray to gray) Typical
Max Viewing Angle (vertical/horizontal) 178º / 178º
Color Support: 16.7 million colors
Color Gamut 82% (CIE 1976)
Pixel Pitch: 0.27 mm
Device Type: Widescreen Flat Panel Display
Kuten näytön tiedoista näkyy kokoa löytyy 24 tuumaa ja resoluutiota 1920x1200 asti. Tämä on juuri oikea minimi koko nykypäivänä. Full HD-näytöt ovat aina halvempia mutta niissä pystyresoluutio on rajoittunut 1080 pikseliin asti, joka on omasta mielestäni liian vajaa. Onhan resoluutio huomattavasti pienempi edelliseen 27-tuumaisen 2560x1440 resoluutioon nähden. Parempaa kuitenkin on tuo kuvasuhde, joka tässä on 16:10 eikä 16:9. Tällä ei nyt ole juurikaan merkitystä mutta itse tykään enemmän 16:10 kuvasuhteesta.

Pakettia avattaessa ja näyttöjä purkaessa laatu oli hiukan muovisempaa omaan käteen ottaessa. U2711 tarjosi omasta mielestä paljon laadukkaamman tunteen kun sen otti esiin. Tähän ei kuitenkaan kannata takertua vaan purku jatkui normaaliin tapaan vuorotellen, että kaikki näytöt olivat purettuina ja kytkettyinä.
Pöydälle asettelu vei hetken, että kaikki mahtuivat kiltisti paikalleen ja kun tämä oli tehty kytkettiin johdot, jotta pääästiin näyttimaan uudesta elämyksestä. Näyttöjen värintoisto on loistava ja kuvanlaatu on myös loistava. Itse pelaan FPS-pelejä suurimmaksi osaksi ja kyllä näillä näytöillä pärjää. Tosin en olekaan mikään CS-jonne enää jolloinka ei ole heti vinkumassa millisekunttien perään. Enkä ole koskaan oikein noita huomannutkaan litteissä näytöissä. Toiset huomaavat ja toiset eivät.

Eräiden mielestä näytöissä on liikaa IPS-Glow:ta, joka tarkoittaa, että valkoista paistaa reunoista. Olen kyllä huomannut tämän eri toten mustalla taustalla mutta eipä siihen tule kiinnitettyä huomiota juurikaan. Lisäksi isoveljeensä nähden AG-pinta eli Antiglare puuttuu mutta enpä ole huomannut, että sitä tarvitsisi ellei aurinko tai valo suoraan ole näyttöjä kohden, jolloinka siitä saa hyötyä. Muuten tälle ei ole tarvetta.

Hintaansa nähden näyttö on hyvä ostos ja hintaa näille tuli noin 270€ kappale. Lopuksi vielä kuva kun näytöt ovat purettuina.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti